Liigan syyskausi on takana, ja nyt joukkueet ovat paraikaa ansaitusti joulupatojen ja muiden herkkujen ääressä. Mutta mitä kaikkea Liigan runkosarjakauden ensimmäinen puolisko pitikään sisällään?

Voit palata siihen lukemalla oheisten linkkien takaa syyskauden mielenkiintoisimmat haastattelut. Alta löytyvät muun muassa Kärppien Jakub Krejcikin kommentit pelaamisesta joukkuekaveri Jesse Puljujärveä vastaan sekä HPK:ssa liekkeihin roihahtaneen Valtteri Puustisen kuulumiset.

Toivottavasti lukuhetkesi ovat nautinnollisia!

Niko Hovinen, Sport:
Voiko tätä synkempää syksyä todistaa? Syvälle vajonnut liigajoukkue hävisi kriisilaumojen pelin järkyttävästi, jatkopaikka livennyt kauas: ”V*tuttaa suoraan sanottuna”

Topi Jaakola, Pelicans:
Leijonakonkari oli sivussa käytännössä koko viime kauden – loistaa nyt murheiden jälkeen Liigan kärkipäässä: ”Olen tyytyväinen, että pelistä nauttiminen on kasvamaan päin”

Kalle Kaskinen, TPS:
Jukurit teki historiaa TPS:n kustannuksella, nyt fanitkin ryhtyivät boikottiin – Kalle Kaskisen mielestä tämä on ongelma: ”Ne ovat tuskaisen pieniä”

Eetu Koivistoinen, Lukko:
Mikä tuuletus! Muutama vuosi sitten alasarjoissa luutinut Liigan viime kauden maalitykki katkaisi kuukausien kuivakauden – ”Kyllähän niskassa varmaan joku apina oli”

Jakub Krejcik, Kärpät:
Jesse Puljujärvi ja kärppäpelaaja ottivat yhteen maajoukkueturnauksessa – tähti virnuilee: ”Pulju antoi pari taklausta kyynärpäällä – ei ollut helppoa hyväksyä”

Kristian Kuusela, Tappara:
Liigan yksi kaikkien aikojen pistelingoista kuin viini vanhetessaan – viimeistään satumainen MM-kulta tehnyt urasta mielettömän tarinan: ”Up and downia”

Mikko Kuukka, Jukurit:
Liigan paluumuuttaja pelasi viikon aikana kolmessa eri maassa neljä peliä – konkarilta huikeita paljastuksia eksoottisesta syksystä: “Ei tajunnut, että siinä on jäähalli”

Juho Lammikko, Kärpät:
Leijonatähti ihmetyttää Liigassa – viime kaudella kuusi maalia tehnyt hyökkääjä iskee pisteitä liukuhihnalta MM-kullan jälkeen: ”Voi olla, että se alitajunnassa vaikuttaa”

Risto Leino, Radio Ramonan Lukko-selostaja:
Joko Liigan pikkukaupungin joukkue yltää mestariksi? Edellisestä tuskaisen kauan, nyt kasassa hyvä lauma ilman NHL-lupausta – ”Kun menee huonosti, on se puukotusta”

Alex Lintuniemi, Pelicans:
Taas tuli pataan: Viime kauden liigayllättäjä rypee syvällä, NHL-organisaatiosta tullut pelaaja ei kuitenkaan näe kriisiä: “En haluaisi sanoa, että luovutimme, mutta…”

Matias Maccelli, Ilves:
Suomalainen superlupaus takoi rapakon takana järjettömiä pisteitä – palasi Suomeen ja iski Tapparan reppuun neljä maalia: ”En itsekään välttämättä tuollaista alkua odottanut”

Jouko Myrrä, Ilves:
Liigan floppijoukkue järjesti vihdoin huimat murskajaiset – tuore kasvo myöntää: ”Kyllä jollain on varmaan pieni eläintarha ollut harteilla”

Kim Nousiainen, KalPa:
Nuorten maailmanmestaruuden voittanut Suomen NHL-varaus seurasi draftia kotona – luutii nyt Liigassa 20 minuuttia per ottelu: ”Se oli hieno hetki ja iso juttu uralla”

Linus Nyman, Lukko:
Kanadassa tehokkaasti osunut nuorten kultaleijona saapui Liigaan puolisentoista vuotta sitten – on maamme suurimpia lupauksia: ”Totta kai niitä ja tehoja haluaa tehdä”

Julius Nättinen, JYP:
Mitkä liekit! Liigan piste- ja maalipörssin kärki vaihtui – Suomeen viime kaudeksi palannut NHL-varaus pitelemättömällä pelipäällä: ”Oli sellainen ookoo-peli”

Patrik Puistola, Tappara (Jukurit):
Nuorten Leijonien MM-leiriryhmään nimetty suurlupaus loukkaantui Liigassa järkyttävän näköisesti – joukkue luovutti, luotsi hiilenä: “Ei muuta kuin pleikkari käteen ja kotiin”

Valtteri Puustinen, HPK:
Vuosi sitten ”kukaan” ei tiennyt liigajoukkueen nykyisen kultakypärän nimeä – NHL-varaus liitää nyt Suomen ja maailmanmestarina: ”En olisi kyllä ikinä uskonut”

Tarmo Reunanen, Lukko:
Lähellä yllätystä ollut Suomen NHL-lupaus on tiiviisti yhteyksissä Tuomo Ruudun kanssa – ex-”säbäjätkä” kohautti golfissa, mutta loistaa kiekossa: ”Jäi tosi hyvä fiilis”

Axel Rindell, Jukurit:
Olisitko uskonut? Tässä on liigasyksyn suurin paukku – syvälle lytätty superyllättäjä ei polvistele mitään tai ketään: ”En pidä yllätyksenä…”

Jere Rouhiainen, Tappara:
Muistatko, kun Tappara-pakin siirto shokeerasi cheerleader-tyttöystävän? Nyt mestari vasta härskin viikon kokikin – edusti eilen keskiviikon vastustajaa: “Pitää vaan osata sopeutua”

Jarmo Saarela, pelaajayhdistys:
Kohutaklaukset ovat varjostaneet liigakauden alkua, onko pelaajien välisestä kunnioittamisesta oltava huolissaan? Asiantuntija kommentoi

Eemeli Suomi, Ilves:
Onko tässä yhä Liigan kriisilauma? Tähtihyökkääjä nousi jo maalipörssin kärkeen, joukkueelle silti karu tappio – ”Meni per*eelleen, ei mikään hyvä fiilis”

Peter Tiivola, Ässät:
Pelicansin kotipeleissä naurettavia piirteitä, Ville Niemisen poppoo turhautui taas täysin: Antti Tyrväinen Ässät-tähden kimppuun paljain nyrkein – ”Varmaan yritti herätellä”

Teemu Turunen, HIFK:
Liigan teholinko avasi pistetilinsä myös maajoukkueessa maagisen syöttökuvion seurauksena – Tre Kronor herättää erityisiä tunteita: ”Hienoa oli kaataa Ruotsi”

Pekka Virta, Lukko:
Liigajoukkue sai mahtavan vahvistuksen rapakon takaa – näin luotsi kommentoi: ”Pelaamme sellaisen kauden, että ensi vuonna ei tarvitse tulla enää”