Muistatko, kun Tappara-pakin siirto shokeerasi cheerleader-tyttöystävän? Nyt mestari vasta härskin viikon kokikin – edusti eilen keskiviikon vastustajaa: “Pitää vaan osata sopeutua”

© Kuva: Juha Tamminen
TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

HEINOLA. – Onhan se tietysti omanlainen juttunsa, mutta täällä on paljon tuttuja jätkiä. Hauskaa oli tulla.

Näin sanoo Tapparan Jere Rouhiainen SuomiKiekolle kysyttäessä, miltä tuntuu pelata joukkueessa, jota vastaan hän pelasi lainalla pari päivää sitten.

Jos joku, niin tamperelaispuolustaja voi todellakin sanoa, että jääkiekko huipputasolla vaatii uhrauksia. Parin kevään takainen Suomen mestari on ollut melkoisen pomputtelun kohteena tällä viikolla, kun hän pelasi keskiviikkona Mestistä TUTOssa KOOVEEta vastaan ja perjantaina samaa sarjaa KOOVEEssa Peliittoja vastaan.

Mikä homma?

– Tänään Tapparan treeneissä ilmoitettiin, että minulla oli peli KOOVEEssa. Ei siinä oikeastaan sen enempää, lainamies valaisee.

Pelaaminenhan jääkiekossa toki on se, minkä takia pelaajat hommaa tekevät.

– Kyllä!

Perjantaina Rouhiainen pelasi KOOVEEn takalinjoilla, eli keskiviikon vastustajassa, tunteikkaassa ottelussa. Kotijoukkueelle tuomittiin yksi ja vieraille kaksi 10 minuutin käytösrangaistusta.

– Olihan se aika rikkonaista peliä. Mentiin aika kovaa päästä päähän. ”Vauhdikas” kuvaa aika hyvin koko peliä.

Kiekkokiertolaisen elämää

Tapparan sopimuspelaajan, todellisen kiekkokiertolaisen kyseinen elämä ei rajaudu tähän viikkoon. Tällä kaudella Rouhiainen on pelannut mainittujen Mestis-keikkojen lisäksi Tapparassa 19 ottelua Liigaa tehoin 0+4=4. Toissa kaudella hän puolestaan pelasi peräti viidessä eri joukkueessa ja kolmessa eri sarjassa. Mitä moinen arki vaatii pelaajalta?

– Sanoisin, että isoin homma on sopeutuminen siihen joukkueeseen, missä on. Totta kai se tuo omia haasteita, kun joukkueissa vedetään asioita eri tavoin. Siihen pitää sitten vaan osata sopeutua. Kun jäällä antaa itsestään kaikkensa, niin hyvä siitä tulee.

– Sanoisin, että isoin homma on sopeutuminen siihen joukkueeseen, missä on.

Seiska kirjoitti pari vuotta sitten Rouhiaisen tyttöystävän, Annika Palmun, kohtaamasta shokista. Tapparan liigajoukkueen silloinen cheerleader kohtasi kesken rennon lenkin katastrofaalisen shokin, kun pakin puhelin soi.

– Juttelimme Jeren kanssa, että onpa nätti sää, että pitäisikö sitä lähteä sunnuntain kunniaksi ulkoilemaan, kunnes hänen puhelimensa soi, Annika kertasi dramaattisia tapahtumia aviisille.

Tappara oli lainannut Rouhiaisen loukkaantumissumasta kärsivään KooKoohon. Puolustajan piti olla jo puhelua seuraavana aamuna Kymenlaaksossa uuden joukkueensa harjoituksissa. Tuo oli naiselle kova pala.

Rouhiaiselle elämä tien päällä ja esimerkiksi hotellit puolestaan ovat tulleet tutuiksi.

– No on niissäkin tullut oltua, mutta aika paljon on jostain joku kämppä hoidettu, kevään 2017 Suomen mestari kertoo.

Liiga ja Mestis jatkuvat lauantaina. Tappara kohtaa Jyväskylässä JYPin, KOOVEE ja TUTO puolestaan huilaavat kokonaan Mestiksen puolella. Missähän Rouhiainen pelaa seuraavan pelinsä?

– Ei sitä tiedä. Se riippuu monista asioista.

– Ei sitä tiedä. Se riippuu monista asioista.

Huh, hurjalta kuulostaa. Miten Tampereelta ponnistanut 23-vuotias pakki kokee, onko moinen elämä stressitekijä vai näkeekö hän, että peruspakin palvelukset kelpaavat joukkueelle kuin joukkueelle?

– No emmää siitä hirveästi mitään stressiä yritä ottaa ainakaan. Menen sinne, mihin on sovittu ja laitan siellä kaikki likoon.

Perjantaina KOOVEE muuten kaatoi Peliitat 4-3. Tamperelaisista eniten peliaikaa kellotti, kukapa muukaan kuin Rouhiainen (24.43). Pisteittä jäänyt puolustaja ampui viidesti. Tehotilasto näytti illan tauottua lukemaa 0.

– No joo, hyvä peli oli, voi olla ihan tyytyväinen. Tuli kuitenkin niin nopealla pikahälytyksellä lähtö tänne.


Barcelona voittaa Napolin – nappaa JÄTTIKERROIN 50.00!

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Saat nyt jättikertoimen 50.00 Barcelonan voitolle Napolista.

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS