Olisitko uskonut? Tässä on liigasyksyn suurin paukku – syvälle lytätty superyllättäjä ei polvistele mitään tai ketään: ”En pidä yllätyksenä…”

© Kuva: Juha Tamminen

MIKKELI. Liigasyksyn suurin pommi tulee Mikkelistä. Paikallinen Jukurit miehittää sarjassa upeasti kuudetta sijaa, kun kautta on pelattu noin kuudesosa. Piskuinen lauma on jäänyt kymmenessä ottelussa vain kahdesti pisteittä.

– No joo, pelit ovat menneet hyvin ja olemme tyytyväisiä siihen, miten olemme pelanneet, debytanttipakki Axel Rindell sanoo SuomiKiekolle tiistaisen JYP-pelin tauottua.

Jukurit on ollut niin hyökkäämisessä kuin alakerrassakin ennakkoluuloton ja liikkuva. Hyökkäyspäässä Jukurit on luonut paikkoja, ja pakisto on vastaavasti esiintynyt todella uhrautuvasti.

Tiistaina JYP-pelistä tuli takkiin, vaikka kaukalossa oli havaittavissa mainittuja asioita. Voittolaukauksien jälkeen numeroihin 3-4 päättyneen koitoksen panos ei miellyttänyt Jukurit-käskijä Pekka Kangasalustaa, joka lyttäsi omansa pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa syvimpään suonsilmäkkeeseen.

– Luokaton suoritus, todella heikko kaikilta osin. Tuollaista peliä on turhaa lähteä sen enempää kommentoimaan, luotsi sadatteli heti pelin jälkeen.

– Tällaiset pelit pitää kääntää voitoiksi. Emme voi luovuttaa tällaisia pisteitä. Ihan ilmaiseksi tuli JYP:lle kaksi pistettä, Rindell manaa perään.

Jukurien pukukopin ovi pysyi pressin jälkeen pitkään kiinni. Ensimmäiset pelaajat pääsivät kopista ulos vasta puoli kymmenen maissa.

Rindell ei lyhyen liigauransa aikana ole ollut yhtä pitkässä koppipalaverissa.

– En ihan ole, ainakaan toistaiseksi, 19-vuotias pakki sanoo varovasti.

Tiistain JYP-pelistä Jukurien tilastoihin tarttui yksi harvoista tahroista, jotka joukkueen otteita ovat syksyllä leimanneet. Mikkeliläisten peleistä neljä on mennyt ylitöiksi ja jokainen näistä on päättynyt tappioon.

– Tällaisissa tiistaipeleissä mitataan rutiinitaso. Meillä se ei näköjään riitä vielä. Me ei näköjään arvosteta pisteitä lokakuussa riittävästi. Tämä oli meille neljäs jatkoaikatappio, jokainen matematiikkaa osaava tietää, paljon se on sarjataulukossa, Kangasalusta pauhasi.

Näinköhän Rindelliltä uskaltaa kysyä, että mitä asioita useita minuutteja kestäneessä pelin jälkeisessä koppipalaverissa käsiteltiin?

– Noh, pidetään se nyt joukkueen sisällä, Rindell virnistää.

Tiistain jälkeen Jukurien reppu oli heilunut kymmenessä pelissä yhteensä 28 kertaa, eli ottelua kohden omissa oli soinut 2,8 kertaa. Tuo on määrä, jota vastaan Jukurit pystyy taistelemaan voitosta joka ilta. Tulivoimaa löytyy niin ala- kuin yläkerrasta.

– Joukkueen sisällä osasimme olettaa, että voimme pelata hyvää lätkää ja erilaista, kuin mihin täällä on totuttu ennen – enemmän kiekollista peliä. En pidä yllätyksenä, että pelit ovat menneet hyvin, pakki miettii.

Puolustaja Jakub Galvas kantaa kultakypärää tehoin 1+7=8, tehokkain hyökkääjä on Miika Roine lukemin 3+4=7. Mainittakoon tilastoista vielä se fakta, että Jukureista vain seitsemän pelaajan tehotilasto näyttää miinusta. Ja tämän tilaston jumboksi vajoaa sinänsä kelvollisella lukemalla -2.

Onnistumisia on tullut siellä täällä monella eri tavalla.

– On joo. Olen siihen tosi tyytyväinen, ettei meidän tulosvastuu ole missään nimessä yhden tai kahden pelaajan harteilla. Onnistumisia on tullut laajasti.

– Olemme puolustaneet hyvin.

Jotain Jukurien alakerran kilpailusta kertoo se, että ylivoimaakin pelannut Jimi Jalonen oli varaa pistää tiistain pelissä popcorn-osastolle. Hän pörräsi ympäri hallia muhkeiden viiksiensä, sekä loukkaantumisesta hiljalleen toipuvan Ville Hyvärisen kanssa.

Rindell voisi yhtä lailla itse kamppailla hyökkääjän pelipaikasta, jos asiat olisivat menneet aikoinaan toisin. Hänellä kun on hyökkääjän taustaa junnuvuosilta.

– Pelasin C2-ikäisenä. Silloin valmentaja suositteli, että pitäiskö kokeilla pakin paikkaa. Kokeilin ja meni hyvin, siinä nähtiin potentiaalia.

Reilun 16 minuutin peliaikakeskiarvolla luutiva Rindell on latonut tällä kaudella tehot 2+0=2 plusmiinussaldon näyttäessä lukemaa 0. Oikea käsi alhaalla pelaavan pakin on syytä hymyillä, vaikka JYP-ottelu jättikin karun maun.

– Pelaaminen on tuntunut hyvältä. Olen ollut tyytyväinen omaan pelaamiseen, se on ollut koko ajan aika nousujohteista. Pääsen peliin koko ajan enemmän sisään.

Rindellistä on kerrottu, että hän kiekollisesti taitava puolustaja. Mitä pelaaja sanoo itse itsestään?

– Koen, että olen aika hyvä avaamaan peliä ja pelaamaan kiekon kanssa.

Pakki tuli Mikkeliin isolta kirkolta HIFK:n junnuista. Miksi?

– Näin, että täällä pääsee pelaamaan Liigaa. Siellä on iso seura, todennäköisesti liigapelit olisivat jääneet aika vähälle. Ehdottomasti sen takia tulin tänne.

LUE MYÖS:
Kommentti: Liigan suuryllättäjä ansaitsee ylistyssanoja, vaikka luotsi haukkui omansa jäänrakoon – ”Luokaton suoritus”

Liigan kausiennakko: Ei asiaa pudotuspeleihin – mikään ei voi estää Jukurien jumbosijaa


Real Madrid – Villarrealia | JÄTTIKERROIN 50.00 REAL MADRIDILLE

1. Avaa pelitili NordicBetille.
2. Talleta – saat talletuksesi tuplana 100€ asti.
3. Nappaa jättikerroin 50.00 Real Madridin voitolle ja lyö veto!