Liigan teholinko avasi pistetilinsä myös maajoukkueessa maagisen syöttökuvion seurauksena – Tre Kronor herättää erityisiä tunteita: ”Hienoa oli kaataa Ruotsi”

TPS ja Ilves tiistaina ainoa liigapeli! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

HELSINKI. HIFK:n Teemu Turusella (HPK-aikojen arkistokuvassa) riittää aihetta leveään hymyyn. Leijonat päätti Karjala-turnauksen sunnuntaina perinteiseen isänpäivän Ruotsi-peliin ja sen 2-1-voittoon. Viime kevään Suomen mestari avasi pistetilinsä maajoukkuepaidassa syötettyään Miro Aaltosen iskemän ilmiömäisen maalin.

Kumpi maistui paremmalta, Ruotsia pataan pistäminen reilun 12 tuhannen katsojan edessä vai pistetilin avaaminen?

– No Ruotsin kaataminen totta kai, isänpäivä vielä. Hienoa oli kaataa Ruotsi, Turunen hymyilee SuomiKiekon haastattelussa.

HIFK-tykillä on vyöllä nyt kourallinen maaotteluita, ja hän oli pelannut Ruotsia vastaan muutaman kerran aiemmin maajoukkueessa. Tre Kronorin kohtaaminen on aina erityisen siistiä.

– Kyllä minun mielestä ainakin. Sellaista tietynlaista kamppailuintoa tulee vielä enemmän.

Kamppailuintoa oli nähtävissä sunnuntainakin. Ruotsin pakki Tom Nilsson roikkui Turusessa kiinni päätöserässä vaihtoaitioiden edessä siinä määrin, että villi suomalaisyleisö alkoi vislaamaan rajusti.

– Itse en pistänyt merkille. Ei siinä mitään, sen maila taisi jäädä minun jalkoihin ja yritin siitä rimpuilla itseäni irti.

Vislaamisen lisäksi katsomosta kuului myös riemunkiljahduksia Suomen kolmen osuman verran, joista tosin kaksi hyväksyttiin. Aaltosen iskemä 2-0-osuma syntyi mielettömän syöttökuvion päätteeksi, jonka viimeinen syöttäjä oli nimenomaan Turunen.

– Pääsimme hyvään suoraan kolme-kakkoseen. Yleensä noissa paikoissa tykkään syöttää, jos pakki pelaa väliltä. Miro meni hyvin takatolpalle. Väylä oli hyvin auki.

– Pääsimme hyvään suoraan kolme-kakkoseen. Yleensä noissa paikoissa tykkään syöttää.

Turusella on napsunut kiekot kohteeseen myös Liigassa hyvin. Syyskuu toi saldon 3+2=5, mutta nyt kasassa ovat jo tehot 9+12=21.

– Pelaaminen tuntuu ihan hyvältä. Alku oli vähän hankala. Oli paikkoja, muttei meinannut mennä millään sisään. Nyt kun on tullut onnistumisia, niin itseluottamuskin on varmaan vähän noussut, iloisen oloinen hyökkääjä listaa.

– Pystyn pelaamaan ilman, että mietin liikoja.

– Pystyn pelaamaan ilman, että mietin liikoja.

Se näkyy. Turunen pelasi sunnuntaina iloista ja ennakkoluulotonta kiekkoa. Miltäs pelaaminen muuten maistui HIFK:n miehellä Jokerien hallissa?

– No eihän siinä mitään erikoista, olen junnunakin täällä pelannut. Hienoa oli pelata, täysi tupa edessä.

Täysi tupa sai sunnuntaina herkkua Suomen 2-1-voitolla, lauantainakin Suomi venyi pisteille, vaikka se hävisi voittolaukauskisassa Tsekille 2-3. Torstaina isännät kaatoivat Venäjän 4-3.

Tekeminen näytti kaikkinensa hyvältä verrattuna siihen faktaan, että kyseessä oli maajoukkueen ensimmäinen yhteinen tapahtuma.

– Kyllä joo! Aika nousujohteinen turnaus meiltä. Lauantain peli oli hyvä, emme vain saaneet ylivoimalla tehtyä maaleja. Tonttia oli. Sunnuntaina oli aika kova vastus, välillä jouduimme puolustamaan, mutta ihan hyvä peli kokonaisuudessaan.

TPS ja Ilves tiistaina ainoa liigapeli! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!