Leijonatähti ihmetyttää Liigassa – viime kaudella kuusi maalia tehnyt hyökkääjä iskee pisteitä liukuhihnalta MM-kullan jälkeen: ”Voi olla, että se alitajunnassa vaikuttaa”

© Kuva: Getty Images

HELSINKI. Liigassa Kärppien paidassa peräti pisteet 7+15=22 vain 18 ottelussa nakuttanut maailmanmestari Juho Lammikko on muuttunut viime kuukausien aikana pelaajaprofiililtaan uskomattoman paljon.

Viime kaudella NHL:ssä yhdessä ottelussa neljä syöttöpinnaa nakuttanut Lammikko kokosi rapakon takana AHL-pelit huomioiden menneenä talvena kaikkiaan tehot 6+18=24. Nyt siis tuo saldo menee rikki aivan pian Kärppien seurajoukkuepeleissä pelaajalta, joka oli aiemmin tullut tutuksi alaketjujen haalarihommien tekijänä.

Miten moinen muutos on mahdollista käytännössä yhden kesän aikana?

– No emmä tiiä. Olen saanut hyvän näytönpaikan ja hyvän kentän. Se on lähtenyt kulkemaan. Että, ei kait siinä muuta selitystä ole.

– Olen saanut hyvän näytönpaikan ja hyvän kentän.

Reppu venyi myös lauantaina. Maailmanmestari ja alle 20-vuotiaiden maailmanmestari iski Leijonille yli 12 000 katsojan edessä yhden rysän. Toukokuussa pelatuissa Slovakian kultaisissa MM-kisoissa tapahtui joku muutos, vaikka Lammikko veti siellä seitsemän peliä pisteittä.

– Voi olla, että se alitajunnassa vaikuttaa. Kyllä nyt tuntuu, että on hyvä itseluottamus. Täytyy vain jatkaa ja koittaa tehdä entistä enemmän hommia.

– Kyllä nyt tuntuu, että on hyvä itseluottamus.

– Olen nauttinut Oulussa joka hetkestä, on kulkenut hyvin ja olen saanut pelata hyvässä ketjussa Jessen (Puljujärven) ja Pyörälän Mikan kanssa. Ilmapiiri on todella hyvä, joka päivä treenit vedetään täysillä.

Toki Tsekki pudotti Suomen jaloilleen lauantaina voitettuaan sinivalkoiset luvuin 3-2. Vierailija nousi lopussa tasoihin pelattuaan ilman maalivahtia, voittolaukauskisassa se kuritti Suomea. Hallitseva maailmanmestari ei osunut kertaakaan viidestä yrityksestään.

Lammikkoa Leijonien paidassa pistetilin avautuminen ei lämmittänyt.

– Se on ihan mukavaa, mutta ei se lämmitä, kun turpaan… Tai hävittiin ottelu. Uutta päin.

– Se on ihan mukavaa, mutta ei se lämmitä, kun turpaan…

Mutta kotiyleisön huudattaminen maalin myötä oli kivaa edes sillä hetkellä?

– Oli se siinä hetkessä ihan mukavaa.

LUE MYÖS:
Leijonille karu tappio kotiturnauksessa – voitto valui käsistä viimeisillä minuuteilla

KHL:n maalipörssin kärjessä jättiyllättäjä – NHL:stä palannut maalilinko todistanut olevansa poikkeuksellinen venäläispelaaja

Arvokisamitalisti häkellyttää seurajoukkueessa pisteillään – ”jäynäyttikö” hän nyt Leijonissa joukkuekaveriaan? ”Koitin jotain pientä keksiä”