Onko tässä yhä Liigan kriisilauma? Tähtihyökkääjä nousi jo maalipörssin kärkeen, joukkueelle silti karu tappio – ”Meni per*eelleen, ei mikään hyvä fiilis”

© Kuva: Juha Tamminen
Mestiksessä eloonjäämiskamppailu Kiekko-Vantaa - Peliitat! Ota vetotipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

KOUVOLA. Ilveksen Eemeli Suomen kauden kahdeksas kihaus ei riittänyt perjantaina tupsukorville vierasottelussa KooKoota vastaan. Tamperelaiset taipuivat todella sitkeästi puolustavan kouvolalaislauman edessä jalkapallonumeroin 1-2.

Ilves keikkuu sarjassa lauantaihin lähdettäessä toiseksi viimeisenä, joskin se on jumbo-SaiPan kanssa samoissa pisteissä – ja onpa tamperelaisilla yksi ottelun enemmän pelattuna.

Perjantaina Ilveksen tuhosi jäähyily. Joukkue otti seitsemän kakkosta, joista peräti kolme puhallettiin pakki Niko Peltolalle. Kaiken lisäksi kaksi seitsemästä jäähystä oli seurausta väärästä vaihdosta.

Ottelu vaikutti rikkonaiselta.

– Bokseja tuli paljon, mutta en tiedä, oliko se niin rikkonainen peli. Kyllähän ne kuuluvat peliin, Ilveksen Suomi pyöritteli pelin jälkeen.

KooKoo oli ampunut kolmessa edellisessä kotipelissä noin kudin per minuutti -tahdilla. Laukaisumäärät olivat tuoreimmasta vanhimpaan 59, 74 ja 68. Kun perjantaina vedot kirjattiin tilastoihin vieraiden hyväksi luvuin 34-45, saattoi joku nähdä tylyn tappion takana hyvääkin.

– No joo, kyllähän jäi todella huono maku. Toisessa erässä meillä oli paikat ratkaista matsi. Se meni per*eelleen, ei mikään hyvä fiilis, kapteeni pauhasi.

– Mutta oli siinä hyvääkin. Tällaiset pelit pitäisi kaivaa. Kyllä harmittaa.

Vaikka Ilveksen pistesaldo, eli yhdeksän, on Liigan huonoin, on joukkue ottanut vihdoin steppejä parempaan. Se nyt ei Suomea vaan satu lämmittämään.

– Emme käyttäneet mahdollisuuksia. Kun niitä, tulee ne pitää käyttää. Muuten kaveri todennäköisesti jossain kohtaa rokottaa, ja tänään (perjantaina) kävi juuri niin.

Maajoukkuemies Suomi on osunut tolppien väliin kiitettävällä tahdilla. KUVA: SuomiKiekko

Suomen loistava syksy

Suomi johtaa Liigan ja Ilveksen maalipörssiä kahdeksalla kihauksellaan. Tupsukorvien toiseksi tehokkain on puolet vähemmän tolppien väliin osunut Joose Antonen. Näinköhän kipparin vastuu kasvaa liian isoksi?

– No ei. Kyllä tänäänkin (perjantaina) olisi ollut paikkoja, ei sen väliä, kuka tekee. Olisi ollut nälkä tehdä. Pääsimme pelaamaan ylivoimaa, kyllä niistä pitäisi tehdä.

KooKoo otti 3285-päisen yleisön edessä peräti kahdeksan kakkosta. Se mahtoi lisätä Ilves-leirin ketutusta entisestään. Tamperelaiset eivät siis osuneet ylivoimalla kertaakaan.

Legendaarinen kysymys kuuluu, mitä Kouvolan keikasta voi ottaa mukaan? Vai voiko ottaa mitään?

– No mitä tästä nyt voi ottaa… Otetaan hyvät palauttelut ja mennään lauantaita kohti. Ylivoimaan pitää keksiä jotakin, silminnähden ärsyyntyneen oloinen Suomi suomi.

Painotetaan nyt vielä sitä, että kausi on ollut Ilvekselle nousujohteinen. Syksy kun kuitenkin alkoi peräti viidellä tappiolla putkeen.

– Nyt on ollut ihan tekemisen meininki. Mutta tämä on tulosurheilua ja voitot ratkaisevat. Niitä meidän pitää saada.

Ilves yrittää saada seuraavan lauantaina Jukurien isäntänä.

Liigakierroksen pelit lauantaina kello 17 ja 18.30 alkaen.


Nappaa 20€ riskitön veto!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20 euroa.
  3. Talletuksen jälkeen saat heti 20€ riskittömän vedon.

Mestiksessä eloonjäämiskamppailu Kiekko-Vantaa - Peliitat! Ota vetotipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!