Pelicansin kotipeleissä naurettavia piirteitä, Ville Niemisen poppoo turhautui taas täysin: Antti Tyrväinen Ässät-tähden kimppuun paljain nyrkein – ”Varmaan yritti herätellä”

LAHTI. Pelicansin kotiottelut ovat muistuttaneet viime aikoina enemmän sirkusta kuin jääkiekkoa. Tirehtööreinä näissä toimii kerta toisen perään vierasjoukkue lahtelaispoppoon jäädessä lähinnä taustanäyttelijän rooliin.

Perjantain sirkus oli koko kauden pohjanoteeraus. Pelicansia sata-nolla pelin joka osa-alueella halutessaan pyörittänyt Ässät murjoi kotijoukkueen jäänrakoon luvuin 2-6. Avauserä kirjattiin tilastoihin numeroin 0-5 pelin ollessa sitä myöten selvä. Padan ei tarvinnut kahden viimeisen kaksikymppisen aikana tehdä mitään.

Itse asiassa perjantaina kyse ei ollut edes sirkuksesta, vaan jostain vielä rajummasta. Legendaarisen dance- ja popmusiikkiyhtye Hausmyllyn Ikävä Lokakuu -kappale kuvasti ja kuvastaa Pelicansia osuvasti.

– Nyt on näytelty Jumalan teatterin jatko-osa. Kyllähän olemme koskeneet pohjaa, tästä on tie ylöspäin. Pelit jatkuvat huomenna, ja sitä kohti lähdettiin valmistautumaan jo ensimmäisellä erätauolla, Pelicans-luotsi Ville Nieminen veisteli.

– Kyllähän olemme koskeneet pohjaa.

Ottelun tapahtumilla ja tilastoilla voisi vitsailla vaikka koko viikonlopun. Ässät oli tehnyt ennen perjantaita 20 maalia, mutta nyt joukkue iski pelkästään yhden erän aikana neljäsosan tuosta umpisurkean pelikaaniparven reppuun. Lisäksi ennen Lahden reissuaan pata oli maalannut ylivoimalla onnettomasti kahdesti, mutta nyt se tuplasi tuon määrän osuttuaan siis saman verran.

Mainitaan nyt samaan hengenvetoon vielä sekin, että pata oli tulittanut edellisen kerran vähintään kuusi maalia 9. helmikuuta 2018.

– Saimme laajasti onnistumisia, se ruokkii itseluottamusta. Olemme saaneet joka pelissä paikkoja ihan tarpeeksi 3-4 maaliin. Vähän olemme ratkaisupaikoissa puristaneet mailaa. Nyt varmasti auttaa, kun saimme ketsuppipurkin auki, varmaan tulee työn kautta helpommin maaleja, Ässien kultakypärä Peter Tiivola arvioi.

– Saimme laajasti onnistumisia, se ruokkii itseluottamusta.

Se avauserän 0-5 ei ollut sattumaa. Ässät teki, mitä tahtoi ja Pelicans, mitä osasi. Ensimmäisen kaksikymppisen aikana se ei osannut muuta kuin jäähyillä.

– Kiinnitimme lähtöön huomiota. Tiesimme, että Pelicans on hävinnyt varsinkin kotona muutamaan kertaan ja, että se tulee varmaankin kovaa. Yritimme lyödä itsekin kovan vaihteen silmään ja onnistuimme siinä. Hyvä ensimmäinen erä riitti voittoon.

”Hyvä” on ehkä vaatimaton termi. Ässät painoi viisi häkkiä reilun vartin sisällä, ampui Tomi Karhusen vaihtoon ja sai Pelicansin näyttämään onnettomalta. Upeasti kautensa aloittanut maalivahti Sami Aittokallio joutui torjumaan ensimmäisen kaksikymppisen aikana vain neljästi.

– Meillä oli koko viikko aikaa valmistautua tähän, pumppasimme kopissa renkaat täyteen ilmaa.

Ketsuppipurkin avautuminen oli vain ajan kysymys.

– No joo! Olikohan se HIFK-peli, missä olisimme ansainneet enemmän kuin nolla pinnaa. Jokainen ketju sai luotua maalipaikkoja. Katsoimme videoilta, että kun jatkamme sillä tavalla, niin jossain vaiheessa se aukeaa.

Peter Tiivola ja Antti Tyrväinen olivat toistensa turpavärkeissä kiinni. KUVA: Miska Miettinen

Rajuimmin Pelicans-pelaajista jäähyilyssä esille nousi Antti Tyrväinen. Hän otti avauserässä 2+10 minuutin kakun väkivaltaisuudesta yrittäessään hakea Tiivolaa jazzeille. Padalle yhden maalin iskenyt hyökkääjä ei tähän lähtenyt mukaan Pelicans-soturin jäädessä räpiköimään yksin ilman hanskoja.

– En tajunnut, kuka siinä oli. Menin taklaamaan, se kaatui ja riisui minun paidan pääni yli. Varmaan yritti herätellä jengiä. Ei siinä, se kuuluu peliin.

Päätöserässä Tyrväinen sai taas käytösrangaistuksen, nyt mallia 2+20 minuuttia. Suihkuun lopussa lensi myös selästä taklannut Santtu Kinnunen (2+10). Tässä tilanteessa 17 sekuntia ennen loppua oli lähellä, että telkkä olisi lentänyt taivaan tuuliin useammasta pöntöstä. Kentällä muutama pari oli toistensa nassuissa jo kiinni. Ässillä ei kuitenkaan ollut syytä provosoitua.

– Ei ollut. Piti kopissa painottaa, että pää kylmänä. Lopussakin onnistuimme tässä, Pelicans vähän provosoitui.

Pelicansinkin olisi syytä tehdä jotain muuta kuin toistaa kotipelien jatkuvaa kaavaa: Joukkue taotaan heti alkuun kanveesiin, jonka jälkeen keskittyminen menee Tiivolankin esiin nostamiin herättelyihin. Kaava ei toimi.

Joukkue on päästänyt kolmessa kotipelissä niiden aikaan alemman viivan alla olleita joukkueita, eli Sportia, Ilvestä ja nyt Ässiä, vastaan uskomattomat 18 maalia. Kaiken lisäksi välissä KooKoo kävi nöyryyttämässä numeroin 1-5. Kyse ei ole enää sattumasta.

Pelicansin Jarkko Pynnönen ja kumppanit ovat melkoisessa rämpimiskierteessä. KUVA: Miska Miettinen.


Barcelona voittaa Napolin – nappaa JÄTTIKERROIN 50.00!

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Saat nyt jättikertoimen 50.00 Barcelonan voitolle Napolista.