Mikä tuuletus! Muutama vuosi sitten alasarjoissa luutinut Liigan viime kauden maalitykki katkaisi kuukausien kuivakauden – ”Kyllähän niskassa varmaan joku apina oli”

Stanley Cup -finaalit alkavat! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

LAPPEENRANTA. Voi olla, että Lukko-hyökkääjä Eetu Koivistoinen saattoi yllättää monet viime kaudella paukutettuaan runkosarjan 60 ottelussa liigauransa kirkkaasti parhaat pinnat 17+17=34. Sitä ennen ennätys oli mallia 8+4=12.

Yllättivätkö viime kauden 34 pinnaa pelaajan itsensä?

– En mä tiedä, en ole kauheasti miettinyt. Yritän vain joka päivä harjoitella, kehittyä ja tulla paremmaksi urheilijaksi. Se tulos seuraa sitä, jos pystyy kehittymään. Työtä pitää tehdä koko ajan, tässä ollaan vielä kehittymisvaiheessa, pelaaja sanoo SuomiKiekolle Lappeenrannan kaukalon vieressä raumalaisten taiston tauottua.

Kuluva kausi on ollut tamperelaislähtöiselle hyökkääjälle ainakin pisteiden valossa vaikea. Syksyn ensimmäinen häkki syntyi itsenäisyyspäivän aattona Lukon 3-2-voittoon päättyneessä SaiPa-pelissä.

– Kiekko sujahti alanurkkaan ja se oli ottelun kannalta tärkeä maali. Hyvä, että saimme kolme pistettä, sanoo Koivistoinen, joka pelasi vielä kaudella 2014-15 A-nuorten Suomi-sarjaa ja Alueliigaa sekä II-divisioonaa.

Maalittomuudesta pelaaja ei ole ottanut paineita, vaikka apina niskassa -sanayhdistelmä tuleekin mukaan pelaajan ja toimittajan väliseen jutusteluun.

Koivistoinen, jonka isä Tommi on jalkapallon Suomen mestari, tuuletti kauden avaushäkkiään villisti juurikin apina niskasta -teemalla. Voit katsoa videon täältä.

– Tuuletusta en ollut yhtään suunnitellut, pelaaja hymyilee.

– Tuuletusta en ollut yhtään suunnitellut.

– Kyllähän siellä niskassa varmaan joku apina oli, mutta olen koittanut työntää sitä mahdollisimman paljon pois. Oon yrittänyt ajatella muita juttuja. Ei se ikinä tietenkään helppoa ole.

Osuma katkaisi pelaajan 33 ottelun ja liki yhdeksän kuukauden pituisen maalittoman putken. Liigan maalipörssissä viime kaudella jaetulle 20. sijalle päätynyt pelaaja näkee silti, että joukkueen ottama voitto on oleellisempaa. Luonnollisesti.

– Tärkeä voitto meille joukkueena, kyllä se mua enemmän kiinnostaa, Koivistoinen vertailee kolmea pinnaa ja tekemäänsä maalia.

– Tämä ei ole ikinä helppo paikka voittaa. En muista, olemmeko voittaneet SaiPaa kertaakaan täällä, kun olen pelannut Lukossa.

– En muista, olemmeko voittaneet SaiPaa kertaakaan täällä, kun olen pelannut Lukossa.

Ja Lukkohan oli voittanut Lappeenrannassa edellisen kerran 8. helmikuuta 2017. Koivistoinen ei ollut tuossa pelissä kokoonpanossa, ja sama oli laulu 13. marraskuuta 2015, joka oli Lukon tuota edellinen voitto Etelä-Karjalasta.

Sinne on muuten Raumalta pitkä, noin viiden tunnin ajomatka. Lukon otteluohjelmassa on erikoisuus, sillä pari viikkoa sitten se kävi Mikkelissä suurinpiirtein samalla suunnalla, palasi sitten kotiin ja tuli nyt taas kauas itään.

– Ei se tunnu, muut suunnittelevat ohjelmat. Ne on yleensä suunniteltu niin, että me pelaajat pystymme palautumaan ja treenaamaan parhaiten, ja olemaan sitten seuraavassa pelissä valmiina. En mä ole siitä yhtään huolissani, että tulemme pelaamaan tänne yhden pelin ja sitten menemme kotiin.

– Tää kuuluu tähän hommaan. Onhan se kiva päästä jätkien kanssa reissuun. Saimme positiivisen reissun tästä, se on aina iso juttu.

– Onhan se kiva päästä jätkien kanssa reissuun. Saimme positiivisen reissun tästä, se on aina iso juttu.

Pelaaja iski SaiPan reppuun tehot 1+1=2. Oli lähellä, etteikö Koivistoinen olisi saanut tililleen toistakin maalia.

– Oon sitä mieltä, että (Lukon Ponthus) Westerholm teki sen. Olin samalla linjalla tuomarin kanssa, se ei reagoinu mitenkää siihen, kun kävin tööttäämässä kiekon varmuuden vuoksi sisään, ettei tule mitään epäselvyyttä.

EDIT klo 14.46: Korjattu Koivistoisen viimeistä sitaattia.

Stanley Cup -finaalit alkavat! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!