LAHTI. Jutun arkistokuvassa oleva Jouko Myrrä, 50, toi lahtelaiselle jääkiekkoväelle iloa millenniumin vaihtuessa vuosina 1999-2001. Hyökkääjä edusti tuolloin Pelicansia ensiksi kauden verran 1. divisioonassa ja perään kaksi kautta silloisessa SM-liigassa.

Divarissa Myrrä iski 36 ottelussa peräti 24 maalia. Pääsarjassa Pelicansin paidassa reput heiluivat kahden kauden aikana 15 kertaa.

Niin ne reput heiluivat keskiviikkonakin Lahdessa. Ei tosin Myrrän eikä edes Pelicansin toimesta vaan tuoreen päävalmentajan suojattien, eli Ilveksen toimesta. Tupsukorvat ottivat kauden ensimmäiset vieraspisteet tuhoamalla Pelicansin peräti luvuin 7-2.

– Ehkä ne perhoset tulivat vatsaan päävalmentajapestin myötä. Uusi tehtävä ja rakas kaupunki, Myrrä tiivisti debyyttinsä jälkeen median edessä.

– Lahti on kiva paikka, lahtelaisyleisön joukkoineen hiljentänyt luotsi virnisti.

Ennen keskiviikkoa Ilves oli tehnyt keikkapeleissä kolme vierasmaalia, mutta Lahden toisessa erässä Pelicansin reppu pölisi neljästi. Ainoastaan hyökkääjät Teemu Rautiainen ja Teemu Lepaus sekä pakit Oskari Laaksonen ja Niko Peltola jäivät pisteittä.

– Kyllä jollain pelaajilla on varmaan pieni eläintarha ollut harteilla. Nyt sieltä poistui ainakin jokunen eläin, Myrrä arveli.

Ilves on murskaavasta voitosta huolimatta yhä sarjajumbona. Kaiken lisäksi edellä olevat Sport ja KalPa ovat pelanneet vähemmän. Keskiviikko antoi silti toivoa paremmasta huomisesta.

– Siellä oli niitä juttuja, mistä olemme joukkueen kanssa kolme päivää puhuneet. Eli uhrautumista, oman maalin edustan puolustamista ja myös hyökkäyssuuntaan saimme näkyviin sellaisia juttuja, mitkä meidän pelaajiston vahvuuksia ovat.

Torstain liigakierros kello 18.30 alkaen.