OSTRAVA. Leijonien osalta MM-turnaus Tshekissä jatkui voitokkaasti, kun Slovenia kaatui varsin väkevän esityksen myötä torstaina lukemin 4-0.

Kamppailulle tuli vahva suunta heti ensimetreillä, kun kaksi päivää käytännössä levännyt Leijonat pisti tuulemaan oikein urakalla.

Kaksi maalia alkuun ja samalla Slovenia oli kenttätapahtumissa aivan vastaantulija.

– Pelaajat olivat niin ammattimaisesti valmistautuneita, eikä ekassa erässä kaveri kyllä pystynyt pelaamaan meidän kanssa. Se oli sen verran voimakas se meidän alku, Leijonien päävalmentaja Kari Jalonen näki.

– Saatiin ote heistä ja se pystyttiin pitämään tuonne loppuun asti. Se on hyvän joukkuepelin merkki. Oltiin siihen todella sitoutuneita läpi pelin ja se on asia, mikä pitää olla tästä eteenpäinkin mukana, Jalonen jatkoi.

Maalilla Pekka Rinne torjui jo kolmannen nollapelin putkeen. Mutta samalla se on osoitus koko joukkueen vahvasta työstä.

– Meillä se tasapaino on olemassa. Ja kun on huippuvahti, niin silloin myös joukkueen on täytynyt puolustaa paremmin siinä edessä ja siitä huolimatta myös. Me ollaan tehty sitä kolme peliä putkeen, Jalonen kehaisi puolustussuunnan otteita.

Kolmannessa erässä eteen tuli kuitenkin mielenkiintoisia muutoksia, kun Juhamatti Aaltosen ja Leo Komarovin paikkoja vaihdettiin ykkös- ja nelosketjun välillä.

Kyseistä muutosta kokeiltiin käytännössä kolmannen erän sisällä, josta taas osa meni erikoistilannepelaamisen saralla.

– Siitä muutoksesta keskusteltiin erätauolla. On ollut mielessä se, että meillä pitää olla toisenlaistakin variaatiota. Haluttiin nähdä tuosta sellainen kymmenen minuutin pätkä. Nyt sitten analysoidaan vähän ja katsotaan jatkoa, Jalonen kertoi.

– Ei meidän sinänsä olisi tarvinnut sitä tehdä, koska meillä kaikki ketjut toimivat hyvin. Mutta kyllä tässä valmennuksenkin täytyy olla hereillä ja olla valmiina tekemään muutoksia jos niitä mahdollisesti tarvitaan. Sen takia vähän meni näin.

Muutoksen haun syy oli Jalosen mukaan yksinkertainen.

– Erilaisia ketjukoostumuksia. Kun ei tiedä, että tarvitaanko jatkossa vai ei.

Ilari Savonen, Ostrava
Twitter: @ilarisavonen