PRAHA. Suomi hävisi jälleen yhden ottelun MM-kisoissa, kun Kanada oli parempi maalein 5-3.

Suomi aloitti ottelun todella terävästi ja siirtyi nopeasti 2-0-johtoon. Ylennyksen ykkösketjuun saanut Iiro Pakarinen ei ollut yllättynyt Suomen vahvasta alusta.

– Tiedettiin, että ne tulevat aika kovaa. Oltiin siihen itse valmiita. Kun päästiin omista pois ja mentiin kovaa sinne päähän, en tiedä sitten tuliko se niille yllätyksenä, mutta ei se meitä yllättänyt, Pakarinen sanoi hallin käytävillä pelin jälkeen.

Kanada tosiaan pelasi fyysisesti, kuten sillä on ollut aina tapana. Suomi vastasi fyysiseen peliin hyvin, minkä sai tuta myös Kanadan supertähti Connor Bedard.

Leijonista Rasmus Rissanen rusikoi Bedardin kertaalleen laitaan, ja Pakarinen taklasi Bedardin komeassa kaaressa selälleen.

– Yritin vain pelata tilanteen loppuun. Ainahan kun sitä pelataan, koitetaan pelata kovaa vastustajan huippupelaajia vastaan, Rissanen sanoi omasta tilanteestaan.

– Siinä oli vähän ehkä sellainen oma kiekollinen virhe. Oli aika pitkä vaihto takana, ja heitin turhaan siihen keskelle. Siitä #98 sai suoraan kiekon, ja oli pakko jotain tehdä. Onneksi sai osuttua siihen pikku taklauksen, ja sai kiekon takaisin. Omasta mielestä oli puhdas taklaus, Pakarinen puolestaan sanoi.

”Totta kai sieltä tultiin ilmoittamaan”

Pohjoisamerikkalaisessa kiekkokulttuurissa joukkueen taitavimpia yksilöitä puolustetaan hyvinkin rajusti, jos joku heitä menee rusikoimaan. Sitä saivat todistaa myös Rissanen ja Pakarinen.

– Sieltä tulivat päälle kuin yleinen syyttäjä, mutta oli ihan odotettavissa, Rissanen sanoi.

– Totta kai sieltä tultiin sitten heti ilmoittamaan, että ”anna olla viimeinen kerta”. Olisiko se ollut juuri se [Bowen] Byram, se pakki, Pakarinen puolestaan sanoi.

Byram itse sortui raukkamaiseen tekoon, kun hän iski Jesse Puljujärveä haaroväliin.

Fyysisesti siis molemmat joukkueet antoivat ja ottivat vastaan. Pelikin oli kaiken kaikkiaan tiukka ja tasainen, mutta jälleen Leijonat joutui poistumaan kaukalosta tappio niskassaan.

– Tällaista tiukkaa vääntöä. Erot rupeaa olemaan niin pieniä. Mielestäni hyvin aloitettiin. Vastustaja tuli tasoihin, ja mentiin vähän vuoron perään johtoon. Tuommoista se on, Rissanen summasi.

Jaakko Perttilä
X: @JaakkoPerttila

LUE MYÖS