Boston Bruinsin kapteeni Brad Marchand nähtiin torstaina ensimmäistä kertaa lehdistön edessä sitten Florida Panthers -sarjan kolmannessa ottelussa tapahtuneen loukkaantumisen.

Panthersin keskushyökkääjä Sam Bennett teloi viikko sitten Marchandin sairastuvalle kyseenalaisella taklauksella, jossa Bennett iskee samaan aikaan nyrkillä Marchandia naamaan.

Bennettin nyrkki-isku selvisi kiekkopiireissä vasta päivää myöhemmin, kun eri kuvakulmasta otettu video levisi sosiaalisessa mediassa. Tämä voi olla myös syy, miksi Bennett selvisi tempustaan ilman pelikieltoa.

Useista rottailuistaan tunnettu 36-vuotias Marchand ei kuitenkaan ole katkera kilpaveljeään kohtaan.

– Hän pelaa kovaa. Hän on erittäin fyysinen pelaaja ja loistava pelaaja joukkueelleen. Mielestäni hän sai tämän iskun nyt ilmaiseksi, mutta en ala valittamaan. Välillä käy näin. Tämä kuuluu playoff-kiekkoon. Olen ollut myös toisella puolella useita kertoja. Mielestäni hän kuitenkin selvisi kuivin nahoin tästä tilanteesta, Marchand kommentoi lehdistölle The Athletic -sivuston mukaan.

Tämän jälkeen Marchandin puheenvuoro sai hyvin poikkeuksellisen käänteen.

– Ihmiset eivät uskalla sanoa tätä ääneen, mutta pudotuspeleihin kuuluu toisen ihmisen satuttaminen. Mitä useamman jätkän saa vedettyä ulos, sitä isomman hyödyn joukkue saa. Ihmiset eivät puhu tästä. Se on fakta, joka liittyy lajiimme. Joka kerta kun hyppäät jäälle, niin joku yrittää satuttaa sinua. Näin peli toimii playoffeissa, Marchand väittää.

– Aina kun saat edun joukkueellesi, olet lähempänä voittoa. Tästä syystä hyvän fysiikan omaavasta joukkueesta on hyötyä. Tämän takia seurat tekevät kaikkensa saadakseen isokokoisen puolustuksen ja fyysisen miehistön. Taitavia ja pienikokoisia joukkueita harvemmin näkee näin pitkällä, koska heitä sattuu, Bruins-kapteeni jatkoi.

Aivotärähdyksen saanut Marchand nähtiin torstaina ensimmäistä kertaa harjoittelemaan muun joukkueen kanssa. Kokeneen hyökkääjän pelaaminen kuudennessa ottelussa on kuitenkin vielä epävarmaa.

LUE MYÖS: