MM-kisoissa pirteästi esiintynyt Itävalta on tekemässä mielenkiintoisen peliliikkeen.

Itävaltalaislehti Salzburger Nachrichten uutisoi, että Itävallan jääkiekkoliitto virittelee ”sensaatiomaista kaappausta”. Lehden tietojen mukaan suomalaismaalivahti Atte Tolvanen on saamassa Itävallan kansalaisuuden, minkä myötä hänestä tulisi maan uusi ykkösmaalivahti.

Tolvanen, 29, on pelannut viimeiset kolme kautta itävaltalaisseura EC Salzburgissa, joka pelaa monikansallista ICEHL-sarjaa. Hän on torjunut seuralle peräti kolme mestaruutta putkeen. Tolvanen jatkaa joukkueessa myös ensi kaudella.

Urallaan Tolvanen on pelannut 45 Liiga-ottelua Pelicansissa ja Ässissä. Häneltä löytyy lisäksi kokemusta AHL:stä ja Pohjois-Amerikan yliopistosarjasta.

Tolvasen ainoat maaottelut tähän mennessä ovat kaudelta 2011-12. Tuolloin hän pelasi kolme ottelua Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkueen maalilla.

LUE MYÖS