HIFK:n uusi urheilujohtaja on selvillä, uutisoi Yle Urheilu. Sen tietojen mukaan helsinkiläisseuran urheilujohtajaksi on valittu Janne Pesonen.

Aition tietojen mukaan HIFK:lla oli kaksi ehdokasta uudeksi urheilujohtajaksi. Heistä toinen oli KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen. Ylen mukaan HIFK on kuitenkin päätynyt valitsemaan Pesosen ja palkkaus on määrä sinetöidä ensi viikolla.

Pesonen, 42, voitti pelaajaurallaan maailmanmestaruuden vuonna 2011. Hän voitti pitkällä urallaan myös neljä Suomen mestaruutta, KHL:n mestaruuden sekä Ruotsin mestaruuden. Pelaajauransa jälkeen Pesonen on toiminut muun muassa asiantuntijatehtävissä televisiossa sekä joukkueenjohtajana Nuorissa Leijonissa.

HIFK:n edellinen urheilujohtaja Tobias Salmelainen irtisanoutui pestistään kuukausi sitten. Hän oli toiminut seuran urheilujohtajana marraskuusta 2017 saakka.

LUE MYÖS