PRAHA. Tshekin MM-kisoissa tunnelma on ollut kokonaisuudessaan huippuluokkaa.

Ei ole ollut mitenkään ennenkuulumatonta, että pienempienkin maiden kohtaamisissa katsojia on paikalla yli 15 000. Kun sitten Sveitsi ja Tanska iskivät yhteen lauantai-iltapäivästä, halli oli revetä liitoksistaan.

Katsojia oli paikalla yhteensä yli 17 000, joista sveitsiläisiä oli arviolta jotain viiden ja kymmenen tuhannen väliltä. Alppimaan kannattajat hyppivät, pomppivat, hurrasivat ja lauloivat siihen malliin, että kaiken nähneet NHL-pelaajatkin häkeltyivät.

– Hämmästyttävää, uskomatonta, Sveitsin kapteeni ja kenties maailman tämän hetken paras puolustaja Roman Josi sai sanotuksi hallin käytävillä ottelun jälkeen.

– Olin Prahan keskustassa eilen ja näin lukemattomia Sveitsin kannattajia. On todella erityistä, että niin moni sveitsiläinen on tullut Prahaan.

Sveitsin toinen supertähti Nico Hischier sanoi, että fanien invaasio tänä viikonloppuna oli odotettavissa.

– Tiedettiin, että Sveitsistä on tulossa paljon porukkaa tänä viikonloppuna. Huomisesta tulee yhtä lailla hauskaa. On aina ihan valtava juttu, kun on tuollainen kannustus takana. Tuntuu siltä, kuin pelaisimme kotona, Hischier sanoi.

Hischier pelaa seuratasolla New Jersey Devilsissä ja Josi Nashville Predatorsissa. Kumpikin asetteli sanansa kohteliaasti, kun heiltä kysyi, miten näiden MM-kisojen tunnelma eroaa NHL-peleistä. Rivien välistä voi jokainen tulkita, kummissa peleissä tunnelma on parempi.

– Se on erilaista. Täällä lauletaan enemmän ja Sveitsi-fanit pitivät tässäkin ottelussa kovaa meteliä, Josi sanoi.

– Erilaista. MM-kisoissa se on aina erilaista [verrattuna NHL:ään]. MM-turnaus on eri kulttuureiden festivaali, kun fanit kaikkialta maailmasta kerääntyvät yhteen. Sveitsiläisiä tulee aina sankoin joukoin MM-kisoihin. Se puskee joukkuettakin eteenpäin. On hauskaa pelata heidän edessään, Hischier puolestaan kommentoi.

Jaakko Perttilä
X: @JaakkoPerttila

LUE MYÖS