Leijonat kohtasi MM-kisojen lauantain ottelussa Kanadan. Ottelu päättyi suomalaisittain lopulta murheellisesti, kun Kanada nappasi pelistä 5-3-voiton monenlaisten käänteiden jälkeen.

Suomi antoi heti ottelun alussa myrskyvaroituksen Kanadalle menemällä 2-0-johtoon alle neljän minuutin pelin jälkeen. Jesse Puljujärvi avasi maalihanat puolentoista minuutin pelin jälkeen Rasmus Rissasen sekä Jere Innalan syötöistä. Valtteri Puustinen vei Leijonat jo kahden maalin karkumatkalle ylivoimalla pari minuuttia myöhemmin. Arttu Hyry ja Vili Saarijärvi saalistivat syöttöpisteet osumaan.

Kanada kuitenkin nousi vielä avauserän aikana pelissä tasalukemiin. Ensin Dylan Cozens toi Kanadan maalin päähän ja Brandon Tanev tasoitti ottelun maalilla, jonka suomalaisvahti Harri Säteri lopulta kauhoi itse maalin sisälle.

Toisessa erässä Puljujärvi teki ottelun toisen maalinsa iskien maalin kulmalta Veli-Matti Vittasmäen päätykiekon sisään. Myös Saku Mäenalanen sai syöttöpisteen maaliin.

Seuraavassa vaihdossa Kanadan puolustaja Bowen Byram lensi suihkun puolelle huitomisesta. Hän keihästi mailallaan Puljujärveä jalkojen väliin. Puljujärvi tulistui tilanteesta ja sai itsekin samaan aikaan kahden minuutin väkivaltaisuusjäähyn.

Peliä jatkettiin tasavajaalla, jonka aikana Owen Power toi Kanadan jälleen tasoihin.

Päätöserässä Kanada meni ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon. Brandon Hagel tökkäsi maalin edustalta 4-3-osuman, joka jäi lopulta myös ottelun voittomaaliksi. Dawson Mercer viimeisteli loppulukemat vielä tyhjiin viimeisellä minuutilla.

Säteri kirjautti Leijonien maalilla kaikkiaan 17 torjuntaa. Kanadan maalilla Jordan Binningtonille merkattiin lopulta 29 torjuntaa.

Leijonat kohtaa MM-kisoissa seuraavaksi Tanskan maanantaina.

LUE MYÖS