Tshekki saa mahdollisesti MM-kisoihin vielä kaksi kivenkovaa vahvistusta NHL:stä.

Boston Bruinsin NHL-kausi päättyi viime yönä pudotuspelien toisella kierroksella, kun se taipui Florida Panthersille kuudennessa ottelussa. Bruinsin putoamisen jälkeen Tshekissä alkoivat välittömästi spekulaatiot siitä, saisiko joukkue kotikisoihin vielä Bruinsin hyökkääjäkaksikon, David Pastrnakin sekä Pavel Zachan.

Tshekin GM Petr Nedved oli kaksikkoon yhteydessä lauantaina. Heidän vastauksensa oli lupaava Tshekin kannalta. Lopullista varmistusta asialle saadaan kuitenkin vielä odottaa huomiseen.

– Olimme iltapäivällä yhteydessä David Pastrnakiin ja Pavel Zachaan. Molemmat ovat kiinnostuneita tulemaan MM-kisoihin. Kahden kovan pudotuspelisarjan jälkeen he ovat tietysti hieman väsyneitä. Huomenna aamulla he käyvät lääkärintarkastuksessa Bostonissa. Jos kaikki menee hyvin ja seura vapauttaa heidät, yritämme löytää heille nopeimman lennon Prahaan. Jos kaikki menee hyvin, he voivat teoriassa liittyä joukkueeseen maanantaina, Nedved sanoi Tshekin jääkiekkoliiton verkkosivujen mukaan.

Pastrnak, 27, viimeisteli menneellä NHL-kaudella 82 runkosarjaotteluun huipputehot 47+63=110 sekä 13 pudotuspeliin tehot 4+4=8. Hän on pelannut urallaan neljät MM-kisat ja voittanut pronssia keväällä 2022.

Zacha, 27, teki NHL:ssä 78 runkosarjaotteluun tehopisteet 21+38=59 sekä 13 pudotuspeliin pisteet 1+5. Zacha ei ole pelannut koskaan miesten MM-kisoissa.

LUE MYÖS