PRAHA. Jesse Puljujärvi oli Suomen ja Kanadan välisen MM-kisojen ottelun jälkeen pääosin oma lupsakka itsensä, vaikka tappio tuli.

Yksi asia meinasi kuitenkin saada Puljujärven hiiltymään: toimittajat kun halusivat tiedustella Puljujärven sukukalleuksien kuntoa. Kiinnostus Puljujärven sukuelimiä kohtaan taas juontaa juurensa pelitilanteeseen, jossa Kanadan Bowen Byram kiskaisi mailalla rajusti Puljujärveä munille, eli teki niin sanotun munakoukun.

– Kyllä munat on ihan ehjät, Puljujärvi kertoi heti alkuun huojentavana uutisena.

Myöhemmin toimittajien kysellessä Puljujärvi myönsi, että meinasi tv-haastatteluissa keittää yli, kun yksi tv-kanava toisensa perään esitti saman kysymyksen. Eräs suomalaismedia ei Puljujärven mukaan juuri muusta ollut kiinnostunut.

– Joku parikytä kertaa kysytty samasta hommasta, ja tuossa ei mistään muusta kysyttykään kuin siitä. Oltais puhuttu vähän enemmän pelistä, Puljujärvi selitti hiiltymistään.

Mutta käydään nyt kuitenkin vielä kerran läpi.

– Ei siinä, kamppailtiin lujaa ja vahingossa se yritti boksata mua ja haarojen väliin meni maila, Puljujärvi kuvaili.

Tilanne ei näyttänyt katsomoon vahingolta. Luuletko, että se tosiaan oli vahinko?

– No… luulen, Puljujärvi vastasi diplomaattisesti.

Huusitko tuomarille, että: ”Juma*auta, löi kasseille!”

– Just näin huusin. Siitähän mää aloin kärisee. En tiiä, miten noi menee jos ei siinä mitään ite tee. Kattooko ne uudestaan ne videolta tai mitään. Jäähylle mentiin kanssa sitten, Puljujärvi sanoi.

”Kyllä nauttii pelaamisesta”

Puljujärvi on ollut Suomen ehdottomasti parhaita pelaajia. Kanadaa vastaan laitahyökkääjä iski kaksi maalia, ja yhteensä Pulju on summannut viiteen peliin tehot 3+2.

– Ite pystyy tollakin tavalla auttamaan joukkuetta, niin huippuhomma. Totta kai maalit maistuu hyvältä, mutta turnauspeli ja pitää pisteitä saada joukkueilta, että pääsee jatkopeleihin, Puljujärvi pyöritteli.

Samaan hengenvetoon Puljujärvi myönsi, että hän nauttii tällä hetkellä pelaamisesta. Samanlaista tunnetta ei ole hetkeen ollut.

– Jos miettii paria viime vuotta, niin enhän mää mitään hirmuminuutteja ole tuossa pelannu ja grindannu menemään. Kuten sanoin, niin kyllä nauttii pelaamisesta, Puljujärvi sanoi.

Täysiä pisteitä hän ei kuitenkaan itselleen Kanada-ottelusta antanut. Seitsemästä laukauksesta ja kahdesta tehdystä maalista huolimatta Puljujärven tehotilasto jäi yhden osuman verran pakkaselle.

– Kyllähän tuossa kiekkoa haluaa, mutta sitten justiin pitää miettiä tuo, että määkin olin kentällä kun tuli niitä omia maaleja. Miinukselle jäätiin, että se ei riitä puolustuspäähän.

Paine joukkueen sisällä ei ole noussut

Suomi on nyt viidestä ottelustaan voittanut kaksi ja hävinnyt peräti kolme. Pudotuspelipaikkakaan ei ole enää mikään itsestäänselvyys. Puljujärven mukaan joukkueen sisällä ei ole kuitenkaan vielä kireyttä ollut nähtävillä.

– Onneksi on tietääkseni vielä omissa käsissä. Voitetaan nuo pelit ja mennään jatkopeleihin, Puljujärvi sanoi.

– Nythän pitää tämä peli käydä läpi ja miettiä sitä, mutta emmää usko [että paine joukkueen sisällä on kasvanut]. Meidän pitää vaan pelata sitä meidän omaa peliä ja luottaa toinen toiseen.

Jaakko Perttilä
X: @JaakkoPerttila

LUE MYÖS