PRAHA. Suomen murskavoitto Iso-Britanniasta MM-kisojen toisessa ottelussa rentoutti koko joukkueen tekemistä.

Mikael Granlund kirjautti Leijonien parhaat pisteet (0+4) ottelussa, joka päättyi peräti 8-0-voittoon. Kovinta jälkeä teki kuitenkin Suomen uusittu kakkosketju, jossa Oliver Kapanen iski hattutempun, ja Jesse Puljujärvi (1+2) sekä Ahti Oksanen (0+3) nakuttivat kolme pinnaa mieheen.

Pelin jälkeen Jaloselta irtosi kehut Puljujärvelle ja Kapaselle.

– Näinhän siinä aina käy. Tulee onnistumisia, niin toiminta vähän vapautuu. Turnauksen alussa on aina pikkuisen kipsiä päällä, mikä on ihan luonnollistakin, Jalonen sanoi ottelun jälkeen.

– Puljulla on ollut vaikeat viimeiset vuodet. Hienoa nähdä, että hän saa onnistumisia. Näkihän sen, kun ensimmäinen piste tuli, niin vapauttihan se häntäkin. Tuli vähän rohkeutta. Fakta on kuitenkin se, että viime vuosina hän on ollut aika vähän kiekon kanssa tekemisissä. Siinä menee oma aikansa, ja hieno juttu, että tuli onnistumisia.

Ja Kapanen?

– Oli huikea peli häneltä. On pyydetty sitä, että kun meillä kiekko menee viivaan, meillä on kaksi äijää maalilla. Olemme olleet jo monta vuotta hyviä siinä. Joku menee sinne vielä hanakammin kuin joku toinen. Oliver meni kyllä tänään todella hyvin. Kyllähän se niin on, että jos haluaa maaleja tehdä, niin kannattaa käydä aika lähellä maalia, ellei sitten ole Patrik Laineen laukaus. Kovin monella ei ole.

Suomella on nyt hyvin nuoret kärkiketjujen keskushyökkääjät. Konsta Heleniuksella on ikää 18 ja Kapasella 20 vuotta. Jaloselta kysyttiin, olisiko hän nuorempana uskaltanut kaataa näin suuren vastuun noin nuorten pelaajien harteille.

– En tiedä, onko se koskaan uskalluksesta ollut kiinni, silloinkaan. Riippuu aina siitä, keitä on tarjolla. Aina on lähdetty siitä, että iällä ei ole hirveästi merkitystä. Voi olla 40, [Valtteri] Filppula, tai voi olla Helenius. Ja [Arttu] Hyry, 23, mukaan lukien siinä on kolme tosi nuorta ja omalla tavalla kokematonta. Uskon, että jätkät parantavat vain.

Valitettavasti Jalosella oli myös huonoja uutisia kerrottavana. Leijonilta putosi ainakin hetkellisesti yksi pelaaja rivistä, kun Rasmus Rissanen loukkaantui.

– Joku vamma tuli, mutta en pysty sanomaan mitään. Vähän sellainen fiilinki, että huomenna ei tule pelaamaan. Katsotaan rauhassa.

Jaakko Perttilä
X: @JaakkoPerttila

LUE MYÖS