PRAHA. Suomi hävisi MM-kisoissa Kanadalle 3-5 ja joutuu nyt tosissaan jännittämään jatkopaikkansa puolesta.

Leijonat on hävinnyt viidestä pelistään jo kolme, ja jotain yhteistä on ollut nähtävillä. Leijonilla on ollut otteluissa hyviä vaiheita, mutta myös heikkoja hetkiä on tullut liikaa.

– Hyvä peli pelattiin monessa suhteessa. Hyvä alku ja muutenkin, luotiin paikkoja ihan riittämiin. Mutta sitten kuitenkin muutama lapsus tuli omassa päässä, Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen sanoi pelin jälkeen.

– Jotenkin tuntui, että vähän helpolla maalit ja maalipaikat annettiin. Kahdeksan paikkaa annettiin tasakentillä, ja ne tekivät neljä maalia niistä. Se on aika kova tehokkuus. Tietysti, kun maalin edessä pääsee hääräämään vähän yksikseen…

– Vähän erikoisia lapsuksia oli tänään, maksettiin isoa hintaa siitä. Muuten joukkueen ilme oli hyvä, ei voi moittia ketään.

Jalonen kiisti, että paineet joukkuetta kohtaan vaikuttaisivat otteisiin.

– Ei ainakaan näkynyt jäällä yhtään. Mielestäni hyvin tultiin peliin ja pelattiinkin, mutta sitten tuli pieniä pelinlukuvirheitä, mutta eivät ne nyt paineista johdu. Siis sellaisista, että jos pelit loppuvat tähän alkusarjaan, niin ei se nyt siitä varmaan johdu. Virheitä tulee välillä, niille ei vain voi mitään.

Suomi pelaa lohkovaiheessa vielä Sveitsiä ja Tanskaa vastaan.

Jaakko Perttilä
X: @JaakkoPerttila

LUE MYÖS