Helsingin IFK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin lähtee uuteen CHL-kauteen parantamaan viime kauden suoritusta jääkiekon Mestarien Liigassa, jossa HIFK jäi alkulohkoon.

HIFK aloittaa urakkansa CHL:ssä mielenkiintoisesti puolalaista GKS Tychyä vastaan.

– Torstai-iltana lennetään Krakovaan, sieltä illalla tunnin matka Tychyyn. Siitä eteenpäin, maanantai-iltana tullaan pois Münchenista. Kaikki on katsottu aikataulullisesti aivan nappiin. Joukkueen kanssa ei ole vielä käyty läpi scoutingia Puolan joukkueesta. Tiedetään kuitenkin, että oli aivan ylivoimainen Puolan mestari viime kaudelta. Runkona Puolan maajoukkupelaajia. Muutama pelaajista pelanneet KHL:stä, Selin analysoi SuomiKiekko-sivustolle.

Vaikka kilpailulliset ottelut lähestyvät kovaa vauhtia, Selinin mukaan Helsingin IFK:n joukkue ei ole vielä täysin valmis ensi kautta ajatellen.

– Sentteriä ja puolustajaa vielä etsimme. Sentteritilanne on hiukan erilainen. Meillä oli jo pelaaja, mutta se pelaaja lähti. Mitä siihen tilalle, sen aika näyttää. Mutta sanotaanko lyhyesti, että vahvistuksia haetaan. Sen verran hyvin on kuitenkin runkopelaajat kasassa. Etsimme pelaajia, jotka haluavat pelata sellaista peliä jota pelaamme, Selin pohtii.

IFK lähtee uuteen CHL-kauteen muutaman loukkaantumisen kera. Tällä hetkellä uusista hankinnoista Iikka Kangasniemi on vielä toistaiseksi sivussa.

– Meilläkin on tarpeeksi pelaajia, mutta yksi määrittävä tekijä on tietysti loukkaantumiset. Nämä ovat niitä muuttujia jotka vaikuttavat kokonaisuuteen. Loukkaantumisten kanssa ei ole ikinä olemassa käsikirjoitusta, niiden kanssa on vain elettävä. Meillä on tällä hetkellä sivussa Finley (Joe), Nordgren (Niklas), Nykopp (Thomas) ja Kangasniemi. Kangasniemen vammassa mennään ihan päivä kerrallaan eteenpäin. Ryan O’Connor on mukana pienestä Tampereen Cupin tällistä huolimatta, Selin selittää.

Kiekkotaiturilla hapuileva alku

HIFK teki todella mielenkiintoisen hankinnan, kun Lucas Lessio (kuvassa) liittyi seuraan KHL:stä Kunlun Red Starista. Selinin mukaan taitavalla Lessiolla on kuitenkin vielä paljon töitä tehtävänä.

NHL:stä tuttu kiekkotaituri on silti menossa päivä päivältä oikeaan suuntaan.

– On ollut hakemista kyllä. Meidän pelaaminen on kuitenkin niin organisoitua, se on aika erilaista mihin hän on tottunut. Jos ajattelee neljää joukkuetta, joissa hän on pelannut kahden viime kauden aikana, Medvescak Zagreb toissa kaudella, ei ollut varmasti helppoa mennä Ruotsiin Örebrohon sen jälkeen. Sen jälkeen Riian Dynamo ja Kunlun Red Star. Kaikki ovat sellaisia ei niin organisoituja joukkueita. Hän on tottunut pelaamaan sellaista luomulätkää. Hyviä pelaajia paljon, todella hyviä pelaajia. Mutta organisoidun pelaamisen kanssa teemme tällä hetkellä hommia Lession kanssa. Pystyy kyllä tuomaan hyökkäyspäähän ominaisuuksia, mutta pitäisi myös pystyä pelaamaan viisikkonakin. Lähtökohta on kuitenkin se, että pelaaja on 25-vuotias ja hän haluaa oppia. Se on tärkeintä, kertoo IFK:n päävalmentaja Selin.

Helsingin IFK:n joukkueen vaihtuvuus on suurta, ja Selinin mukaan joukueen pitää olla enemmän sulautunut, kun kauden kilpailulliset ottelut alkavat.

– Helpointa olisi sanoa, että joo oltaisiin sulauduttu yhteen. Mutta ei se ihan niin mene. Kymmenen pelaajaa kuitenkin vaihtunut, niin kyllähän se tuo omat haasteensa. Vaikka meillä on hyviä pelaajia, siitä ei asiat ole kiinni. Juuri tämän takia me emme ole pelanneet kahteen viime viikkoon kuin vain kaksi peliä. Koska me harjoittelimme. Tietysti olemme harjoitelleet laadukkaasti. Viime syksy meni juuri tämän takia ihan ohi, kun yritimme kaikkia näitä asioita saada pienessä ajassa ajettua sisään. Pelit joissa pelataan pisteistä tulevat nopeasti, kertoo Selin.

HIFK:n CHL-avaus GKS Tychyn vieraana alkaa perjantaina klo 18.30.

C More näyttää kaikki suomalaisjoukkueiden CHL-ottelut suorina lähetyksinä suoratoistopalvelussa www.cmore.fi.

HAASTATTELU: Aarni Reunanen