PRAHA. MM-kisat on perinteisesti ollut Pohjois-Amerikassa hieman ylenkatsottu tapahtuma.

Samaan aikaan pelataan NHL:n pudotuspelejä, eikä MM-kisoihin usein montaa tähtiluokan pelaajaa tule Kanadalle tai Yhdysvalloille.

Kanadan Dylan Cozensilla tuntuu olevan hauskaa MM-kisoissa. Kanada oli juuri voittanut Tshekin jatkoajalla 4-3 ja varmistanut lohkovoiton, kun Cozens tuli hallin käytävillä median eteen.

– On ollut ihan mieletöntä! On niin hauskaa pelata täällä Euroopassa. Oli hieno peli isäntämaata vastaan. Molemmat pelasivat hyvin, ja fanit olivat huikeita, Cozens vaahtosi silmin nähden innoissaan.

Sveitsin NHL-tähdet Roman Josi ja Nico Hischier ovat aiemmin turnauksen aikana sanoneet melko diplomaattisesti, että tunnelma Prahassa on NHL:ään verrattuna ollut ”erilainen”.

NHL:n Buffalo Sabresissa 280 ottelua pelannut Cozens asetteli sanansa hieman suoremmin.

– Eurooppalaiset fanit ovat yksinkertaisesti uskomattomia lajissa kuin lajissa! He laulavat ja pomppivat. Tämä on tunnelmaltaan ehdottomasti parhaita paikkoja, missä olen ollut, Cozens sanoi.

23-vuotias Cozens on harvinaislaatuinen pelaaja Kanadan maajoukkueessa, sillä hän on kotoisin Yukonin Whitehorsesta. Yukon on Kanadan luoteisin territorio, joka sijaitsee Alaskan vieressä. Whitehorse on noin 25 000 asukkaan pikkukaupunki, joka tuli tunnetuksi pysähdyspaikkana Klondiken kultaryntäyksen aikaan.

Cozensilta kysyttiin, millainen fiilis on edustaa Kanadaa ja Yukonia.

– On kunnnia-asia edustaa Kanadaa ja samalla Yukonia. Kesällä menen ehdottomasti takaisin Yukoniin kalastamaan ja metsästämään.

Jaakko Perttilä
X: @JaakkoPerttila

LUE MYÖS