PRAHA. Itävallan pelaajat olivat maansa myyneitä Britannia-ottelun jälkeen. Itävalta hävisi pelin 2-4 ja menetti mahdollisuutensa MM-kisojen puolivälieriin.

– Emme tiedä, milloin saamme uuden mahdollisuuden päästä puolivälieriin tai saammeko sellaista. Tuntuu pahalta juuri nyt, Suomen viime hetken maalillaan upottanut Benjamin Baumgartner sanoi hallin käytävillä pelin jälkeen.

– Juuri nyt on enemmän negatiivisia tunteita pinnassa. Tässä menee jokunen tunti, ennen kuin sitä pystyy miettimään, mitä saavutimme täällä.

Britannia aliarvioitiin

Sekä Baumgartner että Itävallan NHL-tähti Marco Rossi myönsivät auliisti, että Britannia aliarvioitiin.

Kun voitimme Suomen ja saimme Kanadalta pisteen, ajattelimme, että Britannia on heikko joukkue, jonka voitamme helposti, Rossi sanoi pelin jälkeen.

– Meidän on pysyttävä perusasioissa. Emme voi vain hyökätä tai jotain sellaista. Meidän on vain pelattava omaa peliämme. Ensimmäinen erä oli mielestäni ihan hyvä, emme vain tehneet maalia. Mutta sitten alkoi hiipiä ajatus siitä, että meidän on pakko tehdä maali.

– Valmistauduimme hyvin peliin, mutta en tiedä, mitä pelissä tapahtui. Toisessa erässä iski paniikki, ja teimme tyhmiä virheitä. Niin ei vain voi tehdä, ihan sama mitä joukkuetta vastaan pelaa.

Baumgartner nosti esiin myös sen, että on todella erilaista pelata altavastaajana ja ennakkosuosikkina.

– Vahvoja vastustajia vastaan olemme pelanneet hyvin, mutta jos meidän itse pitää ottaa ohjat ja mennä johtoon… En tiedä, puuttuiko pelaamisestamme rakennetta tai jotain, Baumgartner sanoi.

– On vaikeaa, jos pitää itse yrittää päästä johtoon ja luoda kentällä.

”Näytimme kaikille”

Rossin mukaan Itävallan on syytä jatkaa samalla tavalla tästä eteenpäin. Baumgartnerkaan ei lähtenyt lupaamaan kuuta taivaalta, vaan tulevien vuosien aikana yritetään vakiinnuttaa paikka A-sarjassa.

Hienoja muistoja Itävallan joukkueelle näistä kisoista kuitenkin jää. Baumgartner nosti esiin ihmissuhteet, ja Rossi sanoi olevansa ylpeä joukkueestaan.

– Juuri nyt ottaa päähän, mutta kaiken kaikkiaan voimme olla todella ylpeitä joukkueestamme. Näytimme kaikille, mihin me pystymme. Voitimme Suomen ensimmäistä kertaa historiassa, ja nousimme Kanadaa vastaan tasoihin 1-6-tappioasemasta.

Itävallan turnaus on nyt ohi, joten tänäänkö virtaa olut?

– Eiköhän, Rossi vastasi.

Jaakko Perttilä
X: @JaakkoPerttila

LUE MYÖS