PRAHA. Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen tarjoili pari yllätystä maanantain harjoituksissa.

Suomi pelaa MM-kisoissa Tanskaa vastaan maanantai-iltana, ja kentällisiin on tehty yksi muutos. Kakkosketju hajotetaan, kun Ahti Oksanen siirtyy katsomoon. Hänen tilalleen kakkosketjuun Oliver Kapasen ja Jesse Puljujärven rinnalle nousee Patrik Puistola.

– Hän on ollut tehokas meillä EHT:llä ja treenipeleissä. Vähän kiekollista rohkeutta ja uskallusta, kykyä luoda paikkoja itselleen ja muille. Sitähän siinä haetaan, Jalonen kommentoi Puistolan asemaa.

Oksasen katsomokomennus taas ei Jalosen mukaan johdu mistään yksittäisestä virheestä.

– Meillä oli eilen palaveri kaikkien kanssa. Ei näitä asioita nyt välttämättä aina sillä tavalla käydä, että ”tuli yksi harhasyöttö, niin et pelaa” tai jotain muuta. Kokonaisuus ratkaisee ja monta peliä, miten on pelannut. Ei näitä hätiköidysti tehdä, Jalonen sanoi.

Toinen muutos Leijonien kokoonpanossa on se, että maalilla aloittaa Emil Larmi. Jalonen paljasti, että Larmin peluutus juuri Tanska-ottelussa oli suunniteltu jo alun perinkin.

– Meillä on ollut selvä suunnitelma koko ajan. Teillä ei ole ollut tietoa siitä, mutta meillä on. Muutoksia ei ole tehty, eikä vielä ole ollut tarpeen tehdä. Katsotaan tämä peli ja huominen peli, ja mitä tehdään sen jälkeen. Meillä on ollut alusta asti suunnitelma, miten pelataan, ja veskarit ovat tienneet sen, Jalonen sanoi.

Leijonat on Tanskaa vastaan jo jossain määrin selkä seinää vasten. Se on vähän hassuakin, sillä Suomi ei ole pelannut turnauksessa mitenkään poikkeuksellisen huonosti. Tiukat pelit vain ovat kääntyneet vastustajalle turhan usein.

– Niin siis me olisimme voineet voittaa kaikki pelit tähän mennessä. Kyllä me tiedetään, mihin me parhaimmillaan pystymme. Tänään lähdetään voittamaan ja ylittämään se kynnys. Siinähän on ollut vähän sellainen ongelma, että kumpi sen yhden maalin enemmän tekee. Me emme ole pystyneet ja olemme hävinneet, Jalonen sanoi.

Emme ole olleet yhdessäkään pelissä alakynnessä. Siihen me luotamme, että tänään kun lähtee samalla tavalla kuin Kanadaa vastaan peli käyntiin, niin kyllä me vahvoilla olemme.

Juuri Kanada-pelin alku oli Jalosen mielestä Leijonien parasta kiekkoa toistaiseksi näissä MM-kisoissa.

– Oli varmaan. Kyllähän se kuitenkin aika hyvä joukkue on, ja olivathan he aika takaseinässä. Mutta eihän 60:tä minuuttia pysty tuolla tavalla ketään vastaan pelaamaan, se on selvä.

Tanska-ottelusta Jalonen odottaa hyvin erilaista.

– Kyllä siellä hyökkäysvoimaa on, taitavia pelaaja ja hyvin liikkuvia, hyvät vastaiskut. Vähän erilaista peliä pelaavat. Tolppatrappia tulee, ja puolustavat vähän eri lailla kuin osa joukkueista. Pitää vielä käydä läpi pelaajien kanssa.

Jaakko Perttilä
X: @JaakkoPerttila

LUE MYÖS