Suomen viimeinen ja Leijonien kannalta merkityksetön MM-kisojen alkusarjaottelu Sveitsiä vastaan jätti paljon parannettavaa torstaiseen puolivälierään Ruotsia vastaan.

Lohkon kakkospaikasta pelannut Sveitsi oli vahvempi ja vei ottelun nimiinsä maalein 3-1.

Käkikellomaa aloitti maalinteon toisen erän kuudennella minuutilla, kun NHL-tähti Kevin Fiala harhautti Leijonien maalilla torjuneen Harri Säterin ja iski Sveitsin 1-0-osuman. Andrea Glauser lisäsi Sveitsin johdon 2-0:aan vajaat kaksi minuuttia myöhemmin.

Leijonat onnistui erän lopulla ylivoimalla, kun tuhlaripoikana ylivoimapelissä tähän asti kunnostautunut Jere Innala tälläsi Mikael Granlundin poikittaissyötön komeasti Sveitsin etuyläkulmaan.

Kolmannessa erässä Fiala naulasi Sveitsin 3-1-osuman. Mikael Granlundin suihkukomennus kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä ratkaisi ottelun lopullisesti Sveitsin eduksi.

Leijonat kohtaa torstain puolivälierässä Ruotsin. Sveitsille voitto tarkoitti samalla sitä, että se kohtaa puolivälierässään Yhdysvaltojen sijaan Saksan.