PRAHA. Leijonat pelaa Tshekin MM-kisojen puolivälierissä! Suomi saa kiittää asian varmistumisesta Britanniaa, joka kaatoi Itävallan päiväpelissä maalein 4-2.

Puolivälieräpaikka olisi ollut joka tapauksessa Suomella omissa käsissä, mutta jos ennakkoon vahvempi Itävalta olisi voittanut Britannian varsinaisella peliajalla, Suomi olisi tarvinnut illan Sveitsi-ottelusta vähintään pisteen.

Nyt Itävalta ei saanut tarvitsemiaan pisteitä kasaan, joten se ei voi enää lohkossa Suomea ohittaa. Leijonat taas ei voi yltää enää nelossijaa ylemmäs, joten Suomi kohtaa varmuudella Ruotsin puolivälierissä.

Sveitsillä on illan ottelussa pelattavaa vain, jos Tshekki ei voita välipelissä Kanadaa varsinaisella peliajalla. Sveitsi on tällä hetkellä lohkossa kolmantena, ja se voi parhaimmillaan nousta toiseksi.

Jaakko Perttilä
X: @JaakkoPerttila

LUE MYÖS