PRAHA. Tshekin MM-joukkueessa oli monta vastuunkantajaa, mutta yksi tärkeimmistä seisoi tolppien välissä.

Lukas Dostal piti loppuottelussa maalinsa puhtaana, kun Tshekki löi Sveitsin maalein 2-0. Dostalille kirjattiin pelissä 31 torjuntaa.

– Uskomatonta. Ei ole sanoja. Olen vain niin onnellinen. Ei ole mitään sanoja, Dostal sai sanotuksi pelin jälkeen.

Miltä tuntui, kun David Pastrnak iski 1-0:aan?

– Luonnollisesti se oli hienoa, mutta tiesin, ettei peli ole vielä ohi. Pleksikin meni rikki ja he saivat levätä. Sen saattoi arvata, että he tulevat vielä kovaa päälle, Dostal sanoi.

Kaiken kaikkiaan Dostalin torjuntaprosentti (93,90) oli kisoissa toiseksi paras. Tietyn minimimäärän otteluita pelanneista maalivahdeista vain juuri Sveitsin Leonardon Genoni (94,08) meni edelle. Media myös valitsi Dostalin kisojen tähdistökentälliseen.

Dostal on määrätietoisesti tehnyt matkaa tähän pisteeseen. Viisi vuotta sitten hän siirtyi 18-vuotiaana Suomeen, jossa pelasi ennen kaikkea Ilveksessä kolmena kautena.

Tampereelta matka jatkui Pohjois-Amerikkaan, missä Dostal taisteli tiensä farmin kautta NHL-seura Anaheim Ducksin pelaavaan kokoonpanoon. Tällä kaudella Dostal pelasi jo 44 NHL-ottelua, ja nyt tuli päälle maailmanmestaruus.

– Se on ollut matka. Lähdin, koska halusin kehittyä. Paras paikka minulle siihen oli Suomessa. NHL oli koko ajan tavoitteeni. Nyt pääsin tänne. Olen vasta 23-vuotias, enkä ota näitä asioita itsestäänselvyytenä, Dostal sanoi.

Ja lopuksi vielä terveiset Suomeen ja Tampereelle suomeksi:

– Meen pian, nähdään!

Jaakko Perttilä
X: @JaakkoPerttila

LUE MYÖS