PRAHA. Yleensä NHL-miehet eivät missään nimessä lähde MM-kisoihin, jos sopimus on katkolla. Näin on totuttu toimimaan ainakin suomalaispelaajien kohdalla.

Tshekin paidassa tuoreen maailmanmestaruuden voittanut Martin Necas näyttäisi olevan eri maata. Carolina Hurricanesissa Sebastian Ahon, Teuvo Teräväisen ja Jesperi Kotkaniemen joukkuekaverina pelaava Necas tuli kesken kisojen mukaan, vaikkei miehellä ole sopimusta ensi kaudeksi.

– Ketä kiinnostaa! Tämä saattoi olla mahdollisuus, joka tapahtuu vain kerran urallani. En miettinyt sopimustilannetta yhtään. Olen aika sanaton. Olen vain unelmoinut tästä, Necas sanoi pelin jälkeen.

– Nuorena ajattelee kahtena asiaa. Toinen on Stanley Cup, se ei ole luonnollisesti vielä tapahtunut. Toinen on MM-kulta, vieläpä kotimaassa. Tämä tulee olemaan urani kohokohta. Muistan tämän ikuisesti.

– Koko maa eli kiekkoa kuukauden. Sen energian saattoi tuntea. Tuntuu ihan uskomattomalta. Yleisö painoi meidät läpi finaalin.

Miltä se tuntui, kun teitte tyhjiin 2-0 ja tiesitte voittavanne?

– En pystynyt edes juhlimaan. Kellossa oli 15 sekuntia. Tulen muistamaan sen tunteen ikuisesti. En malta odottaa, että pääsen juhlimaan poikien kanssa!

Necasilta vielä yritettiin kysyä ensi kauden sopimusasioista.

– Ei oikeastaan kiinnosta. Tapahtuu, mitä tapahtuu. Agenttini hoitaa ne asiat. Nyt aion juhlia tästä hyvän aikaa!

Jaakko Perttilä
X: @JaakkoPerttila

LUE MYÖS