Jääkiekon MM-kisojen päätyttyä Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF julkisti päivitetyn maailmanranking-listauksensa. Se perustuu neljän viime vuoden arvokisamenestykseen.

Tuore maailmanmestari Tshekki nousi listalla neljä sijaa ylöspäin neljänneksi. Hopeamitalisti Sveitsi puolestaan nousi kaksi sijaa viidenneksi. Kärkipaikalla jatkaa Kanada.

Suomi on puolestaan pudonnut listalla toiselta sijalta kolmanneksi. Suomen on ohittanut yllättäen Venäjä, joka ei ole ollut edes mukana kolmessa edellisessä MM-turnauksessa, sillä maa suljettiin ulos kansainvälisestä jääkiekosta Ukrainan sodan aloittamisen jälkeen.

Vaikka Venäjä ei kansainvälisissä turnauksissa pelaa, IIHF on antanut sille kolmen viime vuoden aikana saman pistemäärän mikä jaetaan MM-pronssimitalistille. Venäjä oli maailmanranking-listauksen kolmas ennen kuin se suljettiin ulos kansainvälisistä turnauksista.

Ensi vuonna tilanne saattaa muuttua entistä absurdimmaksi. Mikäli Kanada jäisi ensi kevään MM-kisoissa ilman mitalia, nousisi Venäjä koko maailmanrankingin kärkeen.

LUE MYÖS