Tshekki vei sunnuntaina maailmanmestaruuden kotiyleisönsä edessä. Yksi joukkueen maailmanmestareista oli NHL-hyökkääjä Dominik Kubalik, joka on myös hyvin tuttu mies Kari Jaloselle.

MM-kullan ratkettua Jalonen kertoi MTV Urheilun studiossa tarinan ajalta, jolloin hän valmensi Tshekin maajoukkuetta MM-kisoissa 2022 ja 2023. Tarina liittyi juuri Kubalikiin.

– Silloin ekana vuonna (2022) oli niin raskas hänen kausi siellä Chicagossa, että hän soitti itse mulle henkilökohtaisesti ja halusi sanoa, että hän on niin poikki tuosta NHL-kaudesta. Että hän haluaisi tulla kisoihin, mutta hän on niin puhki ettei jaksa. Mutta seuraavana vuonna hän tulee, Jalonen kertoi.

Kubalik oli pelannut tuolloin Chicago Blackhawksissa 78 ottelua tehopistein 15+17=32. Hän siirtyi seuraavaksi kaudeksi Detroit Red Wingsiin, jossa hän iski 81 otteluun pisteet 20+25=45. Kubalik lunasti Jaloselle antaman lupauksensa ja tuli keväällä 2023 mukaan MM-kisoihin ollen turnauksen parhaita pelaajia.

– Sitten hän tuli. Okei, ei menestytty, mutta hän oli All Stars -pelaaja ja voitti maalipörssin.

Kubalik viimeisteli vuoden 2023 turnauksessa kahdeksaan otteluun tehot 8+4=12. Tshekki sijoittui turnauksessa kahdeksanneksi.

Viime kausi oli Kubalikille vaikea NHL:ssä. Hän pelasi Ottawa Senatorsissa 74 ottelua pistein 11+4=15. Tämän kevään MM-kisoissa hän puolestaan pelasi jälleen vahvasti, kun kymmeneen otteluun syntyivät tehot 5+3=8.

LUE MYÖS