IIHF:n kunniagallerian tämän vuosiluokan jäsenet ovat julki. Hall of Fameen pääsivät Mark Streit, Zoltan Kovacs, Mathias Seger, Mong Won Chung, Ron Berteling ja Kimmo Timonen.

Juhlaseremonia löytyy YouTubesta tästä linkistä, jossa Timosen esittely ja puhe alkavat kohdasta 56:30. Jääkiekkoleijona numero 251 pelasi Leijonissa seitsemät MM-kisat, viidet olympialaiset ja yhden World Cupin. Kolmen MM-mitalin ja neljän olympiamitalin lisäksi vyöltä löytyy myös Stanley Cup -voitto.

Streit ja Seger olivat kaksi muuta puolustajana ansionsa keränneet tuoreet Hall of Fame -jäsenet. Sveitsin MM-historian toiseksi ja kolmanneksi kokeneimmat pelaajat luutivat 13 ja 16 MM-turnausta keskieurooppalaisjoukkueen takalinjoilla.

Kovacs palkittiin työstään Unkarin jääkiekkoliiton sihteerinä, Won Chung työstään Etelä-Korean jääkiekkoliiton presidenttinä nostaen maata IIHF:n listalla, ja Hollannissa Herra Jääkiekkona tunnettu Berteling pitkästä urastaan pelaajana ja valmentajana maansa maa- ja seurajoukkueissa.

LUE MYÖS: