TAMPERE. Jukka Jalonen pääsi juhlimaan päävalmentajana sunnuntaina jo kolmatta maailmanmestaruutta, kun Leijonat kaatoi kisojen finaalissa Kanadan jatkoerän jälkeen 4-3.

Pari kuukautta sitten olympiakultaan Suomen luotsannut Jalonen kommentoi finaalia ison mediajoukon edessä Nokia Arenalla.

– Sitkeä joukkue ollaan, ansaittiin voittaa. Oltiin kurinalaisempia, Kanada oli huikea joukkue. Lyötiin kaikki likoon, hienolta tuntuu.

Kanada otti päätöserän alussa kasan jäähyjä, samoin jatkoerässä kohtalokkaan kakkosen. Sakari Manninen latoi ratkaisun ylivoimalla Mikael Granlundin mestarillisesta poikittaisyötöstä.

Suomesta on paistanut läpi turnauksen rauhallisuus. Pukkasiko jatkoerässä kylmää hikeä?

– Ei itse asiassa siinä hirveästi, siinä pelattiin aika varovasti. Kumpikaan ei oikein iskenyt. Siinä ei ollut käytännössä yhtään paikkaa.

Valmentaja Mikko Manner oli käynyt kopissa neljä vastaan kolme -ylivoiman salat.

– Totesi, ennen kuin pojat menivät jäälle, että nyt tehdään voittomaali, että se on ihan varmaa. Niin se sitten olikin.

Pystyykö Jalonen vertailemaan suorituksiaan?

– Kaikki on kovan työn takana, kaikissa huippupelaajat ja huippu johtoryhmä. Erilaisia tarinoita. Huikeita juttuja, kaikki samalla viivalla.

– Nyt oli tosi tasainen joukkue, hoidan oman ruutuni, kuten kaikki muutkin. Meillä ei ole millään osastolla heikkoa lenkkiä.

LUE MYÖS: