Jukka Jalosen sementoi asemansa Leijonien kaikkien aikojen päävalmentajana. Hän johdatti Leijonat jo historian neljänteen maailmanmestaruuteen. Niistä kolme on tullut Jalosen alaisuudessa.

Olli Jokinen avasi C Morella Jalosen merkitystä.

– Jukka Jalonen on ehkä merkittävin henkilö suomalaisessa jääkiekossa. Kolme maailmanmestaruutta, nuorten maailmanmestaruus, olympiakulta. Tällainen pelitapa, joka toimii nimenomaan tällaisessa turnauspelaamisessa. Hänellä on oma tapa toimia ja hän saa tämän ryhmän uskomaan yhteiseen juttuun, Jokinen hehkuttaa.

– Jukalla on uskomaton kasvu siitä, kun hän hyppäsi maajoukkueen johtoon Vancouverin olympialaisissa, joissa itse pelasin. Kun nyt katsoo kaveria, niin hän on karismaattinen ja itsevarma. Kun Jukka sanoo, että hypätään sillalta alas, niin koko porukka hyppää mukana.

LUE MYÖS: