Jos se on vielä tässä vaiheessa jäänyt huomaamatta, niin Suomi on kotikisoissaan jälleen maailmanmestari! Ensimmäinen kotikisoissa tullut mitali varmistui jatkoajalla Sakari Mannisen maalilla.

Tässä jutussa pääset elämään uudelleen MM-finaalin ratkaisuhetket uudelleen ja uudelleen. Jos pääset tästä kultatunnelmaan, niin suosittelen tallentamaan artikkelin kirjainmerkkeihin, jotta voit kokea unohtumattoman huuman uudelleen ja uudelleen.

Jos et näe alla olevaa videota, saat sen auki tästä linkistä.

THE WORKHORSE FROM WHITEHORSE 🇨🇦

@Dylan_cozens scores the first goal of the game on the power play.

#FINCAN #IIHFWorlds @hockeycanada @buffalosabres

Maalinteon aloitti toisessa erässä Kanada. Ylivoimalla Dylan Cozens pääsi lataamaan suoraan syötöstä vaahteranlehtipaidat 1-0-johtoon. Jos et näe laitteellasi yllä olevaa videota, saat sen auki tästä linkistä.

Lähellä osumaa oli myös Jere Sallinen. Työteliäs hyökkääjä pääsi lusikoimaan rystypuolelta päin kohtalaisen tyhjänä ammottavaa maalia, mutta kiekko osui tolppaan. Jos yllä oleva video ei näy laitteellasi, voit katsoa sen tästä linkistä.

The high-sticking call that led to Finland scoring on a 5-3...

#IIHFWorlds

Kanadassa tunteita kuohutti tämä jäähy. Kolmannessa erässä yksi pohjoisamerikkalaisten kolmesta ensimmäisen neljän minuutin jäähystä tuli, kun Owen Sillinger nosti Miro Heiskasen mailan päin Suomen NHL-avun naamaa. Tämän videon näet myös tästä linkistä.

MIKAEL GRANLUND 💥

Granlund ties the game and it’s 1-1.

#FINCAN #IIHFWorlds @leijonat @predsnhl

Tasoituksessa ei kauaa nokka tuhissut, sillä Mikael Granlund huudatti kotiyleisöä viisi sekuntia Sillingerin rangaistuksen jälkeen. Ylivoima jatkui, sillä edellistä jäähyä oli vielä toiset viisi sekuntia jäljellä. Yllä olevan videon näet tästä linkistä, ellei se näy laitteellasi.

GRANLUND HAS DONE IT AGAIN 🚨🚨

@leijonat takes the lead 2-1

#FINCAN #IIHFWorlds @predsnhl

Miken maalijuhlat eivät jääneet tähän. Vielä saman Sillingerin jäähyn aikana Granlund löysi etuyläkulman ja kiekko meni Chris Driedgerin loukkaantumisen takia maalin suulle passitetun Matt Tomkinsin ohi. Maalin näet myös tästä linkistä.

ARMIA 💥

Joel Armia makes it 3-1 for @leijonat

#FINCAN #IIHFWorlds @canadiensmtl

Kahdeksan minuuttia edellisestä ilmassa oli ratkaisun tuntua. Kuusi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua Joel Armia siirsi hyökkäyspään aloituksen jälkimainingeista Suomen jo kahden maalin johtoon millintarkalla rannelaukauksella Tomkinsin kilpipuolelle. Osuman näet yllä olevan upotuksen lisäksi tästä linkistä.

ZACH WHITECLOUD SNIPES!

THE CANADIANS ARE WITHIN ONE! #IIHFWorlds.

Kanada ei ollut kuitenkaan valmis luovuttamaan. Kolmannen erän viimeisillä minuuteilla se otti maalivahdin pois ja Zach Whitecloud pääsi tälläämään suoraan syötöstä joukkueensa yhden maalin päähän. Reilut kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua tulleen maalin näet tästä linkistä, mikäli yllä oleva videoupotus ei laitteellasi näy.

NEVER COUNT OUT THE CANADIANS 🇨🇦

We're tied at 3-3 in the waning minutes of the third thanks to Max Comtois

#FINCAN #IIHFWorlds

Ei kahta ilman kolmatta. Jälleen ilman maalivahtia pelanneen Kanadan syöttökuvio puri ja alle minuutti edellisestä peli oli tasan 3-3. Maxime Comtois’n maalin syötti jokaisen joukkueensa osuman alustanut Mathew Barzal. Tasoitusmaalin näet myös tästä linkistä.

🇨🇦 Thomas Chabot goes to the box for hooking in overtime. #IIHFWorlds

Ottelu meni jatkoajalle, jossa Kanada joutui pian jäähylle. Thomas Chabot’n koukkausjäähy sai fanit Atlantin toisella puolen raivon partaalle, sillä Hannes Björnistä syytettiin sukeltamisesta. Tilanteen näet yllä olevasta videosta tai tästä linkistä.

SAKARI MANNINEN IS THE OVERTIME HERO 🇫🇮

The reigning Olympic champions have won #IIHFWorlds on home ice 🥇

#FINCAN #IIHFWorlds @Leijonat

Ylivoima oli joka tapauksessa tosiasia. Maalipaikat olivat kovasta hyökkäyspaineesta huolimatta kortilla, mutta lopulta Granlund löysi poikittaissyötöllään Sakari Mannisen, joka tulitti lämärin välittömästi kohti maalia. Kiekko sujahti Tomkinsin kainalosta sisään, mikä käynnisti valtaisat juhlat. Ratkaisuosuma näkyy myös tästä linkistä.

Linkki

MVP, MVP, MVP 🔊

Jussi Olkinuora is the tournament MVP 🏆

#FINCAN #IIHFWorlds @leijonat

Linkki

Linkki

No one lifts a trophy higher than Marko Anttila 🏆

#FINCAN #IIHFWorlds @leijonat

Linkki

POV: you just won #IIHFWorlds and you're in front of a home crowd 11,000+ strong 🇫🇮

#FINCAN #IIHFWorlds @leijonat

Linkki

Linkki

LUE MYÖS: