Jos se on vielä tässä vaiheessa jäänyt huomaamatta, niin Suomi on kotikisoissaan jälleen maailmanmestari! Ensimmäinen kotikisoissa tullut mitali varmistui jatkoajalla Sakari Mannisen maalilla.

Tässä jutussa pääset elämään uudelleen MM-finaalin ratkaisuhetket uudelleen ja uudelleen. Jos pääset tästä kultatunnelmaan, niin suosittelen tallentamaan artikkelin kirjainmerkkeihin, jotta voit kokea unohtumattoman huuman uudelleen ja uudelleen.

Jos et näe alla olevaa videota, saat sen auki tästä linkistä.

Maalinteon aloitti toisessa erässä Kanada. Ylivoimalla Dylan Cozens pääsi lataamaan suoraan syötöstä vaahteranlehtipaidat 1-0-johtoon. Jos et näe laitteellasi yllä olevaa videota, saat sen auki tästä linkistä.

Lähellä osumaa oli myös Jere Sallinen. Työteliäs hyökkääjä pääsi lusikoimaan rystypuolelta päin kohtalaisen tyhjänä ammottavaa maalia, mutta kiekko osui tolppaan. Jos yllä oleva video ei näy laitteellasi, voit katsoa sen tästä linkistä.

Kanadassa tunteita kuohutti tämä jäähy. Kolmannessa erässä yksi pohjoisamerikkalaisten kolmesta ensimmäisen neljän minuutin jäähystä tuli, kun Owen Sillinger nosti Miro Heiskasen mailan päin Suomen NHL-avun naamaa. Tämän videon näet myös tästä linkistä.

Tasoituksessa ei kauaa nokka tuhissut, sillä Mikael Granlund huudatti kotiyleisöä viisi sekuntia Sillingerin rangaistuksen jälkeen. Ylivoima jatkui, sillä edellistä jäähyä oli vielä toiset viisi sekuntia jäljellä. Yllä olevan videon näet tästä linkistä, ellei se näy laitteellasi.

Miken maalijuhlat eivät jääneet tähän. Vielä saman Sillingerin jäähyn aikana Granlund löysi etuyläkulman ja kiekko meni Chris Driedgerin loukkaantumisen takia maalin suulle passitetun Matt Tomkinsin ohi. Maalin näet myös tästä linkistä.

Kahdeksan minuuttia edellisestä ilmassa oli ratkaisun tuntua. Kuusi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua Joel Armia siirsi hyökkäyspään aloituksen jälkimainingeista Suomen jo kahden maalin johtoon millintarkalla rannelaukauksella Tomkinsin kilpipuolelle. Osuman näet yllä olevan upotuksen lisäksi tästä linkistä.

Kanada ei ollut kuitenkaan valmis luovuttamaan. Kolmannen erän viimeisillä minuuteilla se otti maalivahdin pois ja Zach Whitecloud pääsi tälläämään suoraan syötöstä joukkueensa yhden maalin päähän. Reilut kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua tulleen maalin näet tästä linkistä, mikäli yllä oleva videoupotus ei laitteellasi näy.

Ei kahta ilman kolmatta. Jälleen ilman maalivahtia pelanneen Kanadan syöttökuvio puri ja alle minuutti edellisestä peli oli tasan 3-3. Maxime Comtois’n maalin syötti jokaisen joukkueensa osuman alustanut Mathew Barzal. Tasoitusmaalin näet myös tästä linkistä.

Ottelu meni jatkoajalle, jossa Kanada joutui pian jäähylle. Thomas Chabot’n koukkausjäähy sai fanit Atlantin toisella puolen raivon partaalle, sillä Hannes Björnistä syytettiin sukeltamisesta. Tilanteen näet yllä olevasta videosta tai tästä linkistä.

Ylivoima oli joka tapauksessa tosiasia. Maalipaikat olivat kovasta hyökkäyspaineesta huolimatta kortilla, mutta lopulta Granlund löysi poikittaissyötöllään Sakari Mannisen, joka tulitti lämärin välittömästi kohti maalia. Kiekko sujahti Tomkinsin kainalosta sisään, mikä käynnisti valtaisat juhlat. Ratkaisuosuma näkyy myös tästä linkistä.

Linkki

Linkki

Linkki

Linkki

Linkki

Linkki

LUE MYÖS: