Suomalaisilla on MM-kotikisoista kiperiä muistoja, mutta nyt tuli vihdoin täysosuma. Leijonat on voittanut Suomelle MM-kultaa!

Loppuottelu tarjosi yleisölle jännitystä koko rahan edestä. Kanada mursi Suomen alivoimataian toisen erän alussa Dylan Cozensin 1-0-johtomaalilla.

Kolmas erä oli kuitenkin Leijonien. Kanada jäähyili kolme rangaistusta reilun neljän minuutin sisään ja Mikael Granlund rankaisi 1-1-tasoituksella.

Chris Driedger loukkaantui pyrkiessään venymään kiekon tielle, joten Logan Thompsonin loukattua itsensä jo aiemmin turnauksen aikana maalin suulle luisteli Frölunda HC:n Matt Tomkins. Kun Granlund iski napakalla rannelaukauksella toisen maalinsa ja Joel Armia räväytti yläpeltiin hyökkäyspään aloituksen jälkitilanteensa, oli Nokia Areenalla käynnissä karnevaalitunnelma.

Draama ei jäänyt tähän. Kanada kavensi ilman maalivahtia 3-2:een kyseenalaisella tavalla, kun hieman ennen Zack Whitecloudin maaliin johtanutta laukausta suomalaispakki taklattiin tolppaan poikittaisella maalilla niin, että tolppa siirtyi hieman sijoiltaan. Tilanne tarkistettiin videolta, mutta osuma hyväksyttiin.

Kanada osui vielä toistamiseen ilman maalivahtia, ja niin ratkaisua haettiin jatkoajalta. Jäähyily nousi isoon osaan myös kolmella kolmea vastaan, kun Thomas Chabot’n kampitusjäähyn aikana tuli voittomaali.

Granlund oli avainasemassa myös jatkoaikaosumassa, sillä Miken poikittaissyöttö löysi Sakari Mannisen, joka laukoi sydämensä kyllyydestä. Kiekko livahti Tomkinsin kainalosta sisään ja koko kiekkokansa yleisön joukossa ollut Sanna Marin mukaan lukien räjähti valtaisaan huutoon.

MM-kulta on Suomen neljäs. Valtteri Filppula nousi maailmanmestaruuden myötä ensimmäisenä suomalaisena kolmen kullan kerhoon, sillä konkarisentteri on nyt voittanut sekä Stanley Cupin, olympiakultaa että MM-kultaa. Kotikisoissa Leijonat ei ole aiemmin kultajuhlia käynnistänyt.

LUE MYÖS: