Ei paljoa päätä palella: NHL-ennätystä lähentelevältä Miro Heiskaselta lupaavaa puhetta – ”Tykkään olla kaukalossa tilanteessa kuin tilanteessa”

© Kuva: Getty Images

Kun Dallas Starsin Miro Heiskanen saalisti yhden syöttöpinnan joukkueensa 3-2-jatkoerävoitossa Vegas Golden Knightsia vastaan perjantaiyönä, nousi pelaajan pistesaldo syksyn pudotuspeleissä jo lukemiin 5+17=22.

Heiskanen on koko NHL:n syöttöpörssin kärki ennen Tampa Bay Lightningin Nikita Kutsherovia ja jo kautensa päättänyttä Colorado Avalanchen Nathan MacKinnonia. Suomalaisesta paistaa Pietariin asti, että pelaaminen maistuu.

– Tykkään olla kaukalossa tilanteessa kuin tilanteessa. Ja tiukkojen pelien pelaaminen on nastaa, yritän vain tehdä parhaani, pelaaja analysoi yön koitoksen jälkeen pohjoisamerikkalaisten medioiden edessä.

Syöttösaldo on kova myös Dallas Starsin ja sitä edeltäneen North Starsin pudotuspelihistoriassa, sillä vain kaksi pelaajaa on saalistanut syöttöjä playoff-kohtaisesti Heiskasta enemmän. Brian Bellows napsi 19 syöttöä vuonna 1991 ja Mike Modano 18 vuonna 1999. Heiskanen on siis yhden päässä todellisesta legendasta ja kahden päässä koko seuran ennätyksestä.

Suomalainen pelasi puolisentoista vuotta sitten keväällä tähtipaidoissa 13 pudotuspeliottelua pistein 2+2=4 (0), nyt vyöllä on jo 18 matsia lukemin 5+16=21 (+2). Aiempi kokemus on kuulemma luonnollisesti hyödyksi nykyiseen tekemiseen.

– Koitan oppia aina muutenkin ja katsoa, miten muut pelaavat. Tänään puhuimme, että meidän pitää vain pelata sitä omaa peliämme – luistella, pistää kiekkoa syvään ja karvata. Emme ajatelleet kuitenkaan liikaa, mitä esimerkiksi kolmoserässä tapahtui.

Kun Dallas voitti yön pelin, siirtyi se ottelusarjassa johtoon voitoin 2-1. Taistelu jatkuu sunnuntain vastaisena yönä kello 03, ja Stanley Cupin finaalipaikkaan vaaditaan totutusti neljä voittoa.

LUE MYÖS:
Ei palkittu Aleksander Barkovia – tässä on NHL:n paras puolustava hyökkääjä: ”Merkitsee paljon”

Uskomatonta! Miro Heiskanen nousi pörssikärjeksi – suomalaistykki enää kahden pinnan päässä seuraennätyksestä