Liigassa nähtiin keskiviikon finaaliottelussa poikkeuksellinen tilanne. Pelicansin puolustaja Saku Salminen törmäsi voimalla Tapparan maalivahti Christian Heljankoon ja lensi suihkuun.

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Rikard Grönborg latasi rajuja syytöksiä vastustajan valmennusryhmälle. Grönborgin mukaan Salminen oli kokoonpanossa vain Heljankoa vahingoittaakseen.

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen kommentoi asiaa MTV:n haastattelussa. Hän oli aivan eri linjoilla Grönborgin kanssa ja puolusti sekä Salmelaa että Pelicansin valmentaja Tommi Niemelää.

– En mitenkään usko, että hän olisi tahallaan lähtenyt Heljangon yli ajamaan. Hölmöiltyä tuli, ja onneksi Heljanko ei loukkaantunut, Jalonen kommentoi.

– Eihän siinä kukaan täysijärkinen pelaaja rullaa veskarin yli ja ota viiden minuutin jäähyä, jonka aikana joukkue häviää ottelun ja ollaan 0–3-tappiolla. Siinä taisi nuori puolustaja koheltaa ja sählätä. Pitäisi hahmottaa, mutta (hän) ei oikein tajua mitä siinä tapahtuu. Enemmän intoa ja hölmöyttä kuin älyä.

Finaalisarja jatkuu perjantaina Lahdessa. Tappara johtaa otteluvoitoin 2-1.