Slovakialaishyökkääjä Kristian Pospisil, 27, on edustanut maataan MM-kisoissa 2021 ja 2022 sekä olympialaisissa 2022. Tänä keväänä häntä kuitenkaan ei MM-jäillä tulla näkemään.

Viimeksi MM-kisoissa pelatessaan, Suomessa vuonna 2022, Pospisil pelasi viisi ottelua tehden yhden maalin. Hänen turnauksensa kuitenkin päättyi ennen aikojaan Slovakian viidennessä alkulohkopelissä Kazakstania vastaan eikä hän pelannut enää jäljellä olleissa kolmessa Slovakian ottelussa.

Kyseisessä Kazakstan-kamppailussa Pospisil otti kaksi jäähyä, joista molempien aikana Kazakstan rokotti maalin muodossa Slovakiaa. Sen jälkeen Slovakian päävalmentaja Craig Ramsay penkitti Pospisilin eikä häntä ole sen jälkeen nähty maajoukkueen mukana.

Konflikti Ramsayn ja Pospisilin välillä on edelleen voimassa. Ramsaylta kysyttiin, onko Pospisil osa Slovakian joukkuetta MM-kisoissa.

– En usko, että näemme häntä täällä, kuului Ramsayn vastaus Novy Cas -sivuston mukaan.

– Sanotaan vaikka, että minulla oli ongelmia hänen kanssaan MM-kisoissa. En halua keskustella siitä enempää, Ramsay lisäsi.

Pospisil on pelannut edelliset puolitoista kautta Tshekin pääsarjassa HC Kometa Brnon riveissä, jossa hän kirjautti menneellä kaudella 48 otteluun tehopisteet 17+18=35. Pospisilin sopimus seuran kanssa kattaa kevääseen 2027 saakka.

Pospisil on tuttu nimi Liigasta, jossa hän edusti Lukkoa vuosina 2019-22 sekä SaiPaa kaudella 2022-23. Hän voitti Lukossa Suomen mestaruuden keväällä 2021.

LUE MYÖS