Kokenut suomalaisvalmetaja Kari Jalonen, 64, tavoittelee ensi kaudeksi valmentajan paikkaa oltuaan kuluvan kauden ajan ilman valmennuspestiä.

Jalonen tavoittelee pestiä Keski-Euroopasta. Hän kävi viime viikolla tapaamassa seurapomoja agenttinsa Ilkka Larvan kanssa.

– Kahden seuran general managerit kahdessa eri maassa kävin henkilökohtaisesti tapaamassa. En voi kertoa seurojen nimiä, enkä yksityiskohtia, Jalonen sanoo Iltalehdelle.

Käytännössä mahdolliset maat, joissa Jalonen on käynyt, löytyy kolmikosta Sveitsi, Tshekki ja Saksa. Sveitsissä on 2-3 päävalmentajan paikkaa auki ensi kaudeksi, Saksan ja Tshekin kärkiseurat puolestaan maksavat valmentajilleen selvästi parempaa palkkaa kuin esimerkiksi Liiga-seurat.

Ensi kaudella Liigassa valmentamisen Jalonen sulkeekin tässä vaiheessa pois.

– Sanoisin, että se on epätodennäköistä.

Valmennusurallaan Jalonen on toiminut Liigassa TPS:n, Kärppien ja HIFK:n peräsimessä, Suomen ja Tshekin maajoukkueissa, KHL:ssä sekä NL:ssä.

– Olen etsinyt uutta haastetta, sitä tässä työstetään. Jos sellainen löytyy, niin olen valmis lähtemään. Haluan yhä valmentaa, ja tavoitteeni on tehdä se Keski-Euroopassa, Jalonen kertoo.

LUE MYÖS