Liigaa viime vuodet hallinnut Tappara on jälleen kerran lähellä Suomen mestaruutta.

Tamperelaisseura nappasi finaalisarjan kolmannen voittonsa perjantai-iltana Lahdessa, kun joukkue nousi kahden maalin takaa-ajoasemasta 4-3-jatkoaikavoittoon.

Pelicans johti kamppailua kahden erän jälkeen lukemin 2-0, mutta päätöserässä alkoi tapahtua. Anton Levtchi nosti ensin kolmella osumallaan Tapparan johtoon, mutta kotijoukkue väänsi ottelun vielä viimeisellä minuutilla tasoihin, kun Aleks Haatanen iski kiekon maaliin.

Ottelun voittomaali syntyi puolestaan jatkoerässä vain 48 sekunnin pelin jälkeen, kun Nicholas Baptiste laukoi kiekon upealla tavalla ohi Niklas Kokon.

Levtchin ja Baptisten lisäksi kunniamaininnan ansaitsee myös Veli-Matti Savinen, joka keräsi peräti kolme syöttöpistettä.

Voiton myötä Tappara johtaa finaalisarjaa voitoin 3-1. Seuraavan kerran joukkueet iskevät yhteen sunnuntaina Tampereen Nokia Arenalla. Ottelu alkaa kello 17.00.