NHL:n pudotuspeleistä jo pudonneen Philadelphia Flyersin Sean Couturier (kuvassa vas.) on valittu taalaliigan parhaaksi puolustavaksi hyökkääjäksi, Selke Trophy -voittajaksi. NHL:n pelaajayhdistys viesti asiasta Twitter-tilillään.

NHLPA

@NHLPA
Congratulations to first-time Frank J. Selke Trophy winner, Sean Couturier! #NHLAwards

– Tietysti tämä merkitsee paljon. Tämä on upea palkinto, tämä on suuri kunnia, pelaaja summaa NHL:n verkkosivuilla.

– Olen aina ollut ylpeä voidessani pelata vankkaa kahden suunnan peliä. Joten se, että minut tunnetaan liigan ympärillä sellaisena, on todella… En tiedä, miten kuvailla sitä, hän tunnelmoi.

Sentteri iski runkosarjan 69 pelissä tehot 22+37=59 tehotilaston ollessa maaginen +21, lisäksi Couturier oli joukkueensa peliaikakuningas hyökkääjistä lukemin 19.50.

– On selvää, että palkinto on ajautunut enemmän ja enemmän kahden suunnan pelaajien keskuuteen. Minun onnekseni sain tilaisuuden pelata hienojen pelaajien kanssa. Ilman heitä, organisaatiota ja valmentajia minä en olisi päässyt tähän pisteeseen, jossa olen.

Aiemmin Selke Trophyn ovat voittaneet St. Louis Bluesin Ryan O’Reilly (2019), Los Angeles Kingsin Anze Kopitar (2018, 2016) ja Boston Bruinsin Patrice Bergeron (2017, 2014-2015).

– He ovat kaikki kavereita, joita vastaan on todella vaikea pelata ​​ja jotka ovat sekä hyökkäyssuuntaan että puolustuksellisesti todella luotettavia! Ne ovat tyyppejä, joista yritin ottaa mallia peliini.

Phoenixissa syntynyt maailmanmestari iski syksyn 15 pudotuspeliottelussa tehot 2+7=9 (+1). Flyers ylsi NHL:ssä kahdeksan parhaan joukkoon, mutta kausi loppui NY Islandersia vastaan otteluparin seitsemänteen taistoon.

Selke Trophy -taistelussa Florida Panthersin Aleksander Barkov oli 11:s, myös Carolina Hurricanesin Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen saivat jämäpisteitä.

LUE MYÖS:
Uskomatonta! Miro Heiskanen nousi pörssikärjeksi – suomalaistykki enää kahden pinnan päässä seuraennätyksestä