Kun Dallas Starsin Miro Heiskanen saalisti yhden syöttöpinnan joukkueensa 3-2-jatkoerävoitossa Vegas Golden Knightsia vastaan, nousi pelaajan pistesaldo syksyn pudotuspeleissä jo lukemiin 5+17=22. Heiskanen on koko NHL:n syöttöpörssin kärki ennen Tampa Bay Lightningin Nikita Kutsherovia ja jo kautensa päättänyttä Colorado Avalanchen Nathan MacKinnonia.

Syöttösaldo on kova myös Dallas Starsin ja sitä edeltäneen North Starsin pudotuspelihistoriassa, sillä vain kaksi pelaajaa on saalistanut syöttöjä playoff-kohtaisesti Heiskasta enemmän. Brian Bellows napsi 19 syöttöä vuonna 1991 ja Mike Modano 18 vuonna 1999. Heiskanen on siis yhden päässä todellisesta legendasta ja kahden päässä koko seuran ennätyksestä.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Miro Heiskanen recorded his League-leading 17th assist this postseason. Only two @DallasStars / North Stars players have recorded more in a playoff year: Brian Bellows in 1991 (19) and Mike Modano in 1999 (18).

#NHLStats media.nhl.com/news/14331 #StanleyCup

Kun Dallas voitti yön pelin, siirtyi se ottelusarjassa johtoon voitoin 2-1. Taistelu jatkuu sunnuntain vastaisena yönä kello 03, ja Stanley Cupin finaalipaikkaan vaaditaan totutusti neljä voittoa.