Leijonien maailmanmestari Joel Kiviranta avasi maalihanansa NHL:ssä sunnuntain vastaisena yönä. Dallas Stars -peluri napautti 2-1-johtomaalin 3-2-jatkoaikavoittoon päättyneessä New Jersey Devils -pelissä.

Suomalainen suti oman irtokiekkonsa reppuun keskiympyrästä katsottuna Devils-maalin vasemman kulman paikkeilta.

– Se tuntui toki hyvältä, kuten aina maalin jälkeen. Mutta tämä tuntui vieläkin paremmalta, kun nappasimme nuo kaksi pistettä pyörimästä, vasta viikonloppuna AHL:stä Texas Starsista ylös nostettu hyökkääjä ilakoi seuran kotisivuilla.

Pikkuisen kokeneempi hyökkääjä Tyler Seguin oli mielissään taalaliigassa kahdeksannen pelinsä pelanneen ja avauspinnansa saalistaneen joukkuekaverinsa puolesta.

– Oli hienoa nähdä Kiviranta maalaamassa.

– Me kaikki olemme tehneet joskus ensimmäisen maalimme ja niillä on aina tunnearvoa. Hän saa siitä itseluottamusta. Hänestä on pursunnut itseluottamusta roimasti jo aiemmin, kanadalainen kehui.

Slovakian maailmanmestari ei ilmeisesti ole mikään kovin mölysuu.

– Hän on aika hiljainen poika, mutta Joel pelaa itsevarmasti ja seuran kannalta se on hienoa, että hän alkaa tuottamaan pinnoja.

Vantaalaisen osalta suurin osa kaudesta on mennyt farmin puolella. Siellä maailmanmestari on pelannut 38 ottelua pistein 11+9=20 (+4).

LUE SUNNUNTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:
Mitä nyt! Kohtalaisen hyvin tehoillut suomalaispelaaja hyllytettiin NHL:ssä – ”Tämä ei oletettavasti ja varmasti ollut helppo päätös”

”Olen ylpeä” – Kova temppu! Läpimädän Red Wingsin Valtteri Filppula teki suomalaista kiekkohistoriaa NHL:ssä

Voi kauhistus! Aleksander Barkovista epämiellyttävä uutinen NHL:ssä – ”Tiedämme tästä lisää sunnuntaina”