NHL:n suomalaishyökkääjä Kasperi Kapasen ympärillä on riittänyt kuhinaa viime aikoina roimasti. Pelaajaa on huhuiltu kauppatavaraksi eri medioissa enemmän ja vähemmän, ja nyt suomalaisen kohtalo herätti taas sunnuntaiyönä lisää pohdittavaa.

Hän ei nimittäin ollut Toronto Maple Leafsin kokoonpanossa lainkaan Ottawa Senatorsia vastaan. Kapanen ei tiettävästi ole loukkaantuneena tai sairastuneena, vaikka hän pienen loukkaantumisen äskettäin kokikin.

Joukkueen päävalmentaja Sheldon Keefe kertoikin medioille 2-1-jatkoaikavoiton jälkeen, että kyseessä oli hyllytys ja kurinpitotoimi.

TSN:n Craig Button puolestaan antoi oman näkemykensä Kapasesta. Arvostettu kiekkovaikuttaja painotti, että kun joukkueen sisällä on omat tavoitteet, sääntönsä ja toimintatapansa, tulee kaikkien noudattaa niitä.

– Keefelle ja GM Kyle Dubasille tämä ei oletettavasti ja varmasti ollut helppo päätös. Totta kai näin tiukassa taistelussa kaukaloon halutaan kaikki parhaat pelaajat.

Toronto on itäisessä konferenssissa kuudentena, joskin tasapisteissä seiska- ja kasisijojen joukkueiden kanssa.

– Voihan se olla, että jos asioihin ei tartuta pikimmiten, lähtevät ne laukalle. Kapasella on tilaisuus oppia ja ymmärtää nyt, että hänen tulee olla vastuullinen.

Tammikuun 2016 nuorten maailmanmestari on iskenyt runkosarjan 51 ottelussa tehot 10+18=28 (+3).

LUE SUNNUNTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:
”Olen ylpeä” – Kova temppu! Läpimädän Red Wingsin Valtteri Filppula teki suomalaista kiekkohistoriaa NHL:ssä

Voi kauhistus! Aleksander Barkovista epämiellyttävä uutinen NHL:ssä – ”Tiedämme tästä lisää sunnuntaina”