Läpimädän Detroit Red Wingsin Valtteri Filppula teki Suomen aikaa sunnuntain vastaisena yönä suomalaista kiekkohistoriaa NHL:ssä. Pelaajasta tuli vasta kahdeksas sinivalkoinen, joka on pystynyt taalaliigassa nelinumeroiseen ottelumäärään.

– Tunnen oloni hyväksi. Tietenkin osa tätä on se, että olen pystynyt pelaamaan terveenä. Olen ylpeä. Toivottavasti minulla on pelejä vielä paljon pelattavana, 1000. NHL:n runkosarjan ottelunsa pelannut suomalaiskonkari sanoi Red Wingsin kotisivuilla.

Ennen Detroit-sentteriä rajaan olivat suomalaisista yltäneet vain Teemu Selänne (1 451), Teppo Numminen (1 372), Jari Kurri (1 251), Olli Jokinen (1 231), Saku Koivu (1 124), Kimmo Timonen (1 108) sekä aiemmin kuluvalla kaudella Mikko Koivu (1 010).

Filppulan juhlaottelu päättyi, yllätys yllätys, häviöön. Detroit taipui NY Rangersille jalkapalloluvuin 0-1. Peliä seurasivat muun muassa Suomesta paikalle tulleet Filppulan vanhemmat ja kaverit.

Ottelun kolmostähti on tehnyt tällä kaudella tehot 4+13=17. Tehotilasto karmivan huonossa Detroitissa on karmivan huono -37. Red Wings on kerännyt kauden 53 ottelusta vain 28 pinnaa, eikä se tietysti tule pääsemään jatkopeleihin.

Suomalaissentterillä oli Rangersia vastaan paikkansa.

– Ei ollut ensimmäinen kerta, kun menetin hyvän maalintekopaikan. Todennäköisesti näin tapahtuu jatkossakin. Se nyt vain on osa peliä, 35-vuotias suomalaiskonkari kuittasi.

Olympialaisten pronssimitalisti on tehnyt urallaan NHL:n runkosarjassa tehot 189+322=511. Lisäksi 166 pudotuspeliottelun saldo on 25+61=86.

LUE MYÖS:
Voi kauhistus! Aleksander Barkovista epämiellyttävä uutinen NHL:ssä – ”Tiedämme tästä lisää sunnuntaina”