Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkue on selvittänyt tiensä MM-kisojen välieriin, jossa se kohtaa tiistain ja keskiviikon välisenä yönä kello 24 rakkaan vihollisen Ruotsin.

Lukemiin 8-5 päättyneestä puolivälierästä Slovakiaa vastaan tuli paljon tiukempi vääntö kuin ennakkoon oletettiin. Vastustaja pelasi sinnikkäästi, mutta Pikkuleijonat antoi slovakeille myös mahdollisuuksia hukkaamalla pariin otteeseen omat etsikkoaikansa ja päästämällä vastustajalle liian helppoja osumia.

Ensimmäisen erän jälken oltiin lukemissa 2-2. Suomella oli tilaisuus niitata itsensä karkumatkalle pelatessaan kahden miehen ylivoimalla, mutta ratkaisu jäi tekemättä. Kooste ensimmäisen erän tapahtumista löytyy täältä.

Toisessa erässä nähtiin Mikael ja Markus Granlundin show, kun veljekset iskivät kolme maalia reiluun neljään minuuttiin. Kolmanteen erään lähdettiin numeroista 6-3. Kooste toisen erän tapahtumista löytyy täältä.

Ratkaisuerässä Slovakia päästettiin jälleen ensin kaventamaan, kun Martin Daloga teki helpon näköisesti slovakkien neljännen osuman. Ottelu ratkesi lopulta vastustajan napattua liikaa jäähyjä ja suomalaisten päästyä siten myllyttämään jälleen jopa kahden miehen ylivoimalla.

Pikkuleijonista Joonas Donskoi (7-4) ja Teemu Pulkkinen (8-4) rankaisivat ylivoimalla, ennen kuin Slovakian Marko Dano teki vielä yhden kunniaosuman aivan loppuhetkillä.