Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkue teki ensimmäisessä erässä pelin itse itselleen vaikeaksi. Toiseen erään lähdetään värikkäiden vaiheiden jälkeen tasanumeroista 2-2.

Ottelun alku oli Pikkuleijonien heiniä. Avausosuma syntyi tosin onnekkaasti, kun Joel Armian kääntö maalille meni slovakkipakin lavasta verkon perukoille.

Erän puolivälissä Suomi hukkasi etsikkoaikansa. Yhteensä 58 sekunnin ajan joukkue pääsi pelaamaan viidellä kolmea vastaan, mutta tehoja ei löytynyt. Sen sijaan ajassa 14.24 Slovakia tuli tasoihin Matus Chovanin osumalla.

Pikkuleijonien vastausta ei tarvinnut kauaa odottaa: kiekko voitettiin suoraan aloituksesta ja kahdeksan sekunnin kuluttua peliväline oli maalissa Roope Hämäläisen toimesta.

Ensimmäisen erän viimeisen osuman teki Marek Tvrdon puoli minuuttia ennen summeria. Slovakia pelasi tuolloin ylivoimalla ja maali syntyi upealla kaukolaukausella, jonka aikana maalivahti Sami Aittokallio oli pahasti kahden oman pelaajan maskissa.