Kevään siirtorajalla Pittsburgh Penguinsiin siirtyneen Jussi Jokisen hankinnat syyt paljastuivat muutama päivä sen jälkeen, kun seuran kausi oli päättynyt idän konferenssifinaaleihin.

Niissä Boston Bruins oli lopulta parempi voitoin 4-0.

Jokisella itsellä alku Penguinsissa meni nappiin suomalaishyökkääjän iskettyä kymmenessä runkosarjaottelussa seitsemän maalia ja annettuaan neljä maaliin johtanutta syöttöä.

Pudotuspeleissä homma ei kuitenkaan kulkenut aivan odotusten mukaisesti, sillä kahdeksassa ottelussa tehopisteitä kertyi 3 (0+3).

Penguinsin päävalmentaja Dan Bylsma paljasti Jokisen hankinnan syyt paikalliselle medialle kauden kertaamisen yhteydessä.

Bylsman mukaan Jokinen hankittiin seuraan, koska joukkueen kapteenin Sidney Crosbyn loukkaantumistilanne oli epävarma. Crosby sai juuri ennen siirtorajan loppumista kiekon leukaansa ja hänen paluun ajankohta oli pahasti avoin.

Jokisen hankinta olikin yksi osa varasuunnitelmaa, jos Crosbyn paluu venähtäisi. Crosby palasi kuitenkin pudotuspelien alussa mukaan kehiin ja Jokisella rooli Penguinsin hyökkäyksessä pieneni.

Suomalaishyökkääjällä on vielä vuosi jäljellä yhdeksän miljoonan dollarin sopimusta.

Pysy mukana NHL:n kulussa! Seuraa Twitterissä käyttäjiä @ilarisavonen ja @ilariisotalo sekä hastagia #änäri.