PRAHA. Mikael Granlund ja koko Suomen joukkue tietävät, mitä on pelissä kun Leijonat kohtaa MM-kisoissa Tanskan maanantai-iltana.

Mitä todennäköisimmin Suomen on saatava ottelusta vähintään piste ja mielellään voitto.

– En tiedä, onko täällä mitään paineita sen kummemmin. Mennään yksi peli kerrallaan. Nämä ovat niitä siisteimpiä pelejä, mitä voi olla. Kuten sanoin, tämä on aina se kaikkein tärkein viikko tässä turnauksessa. Katsotaan viikon jälkeen, missä Suomi-poika on, Granlund sanoi hallin käytävillä maanantain harjoitusten jälkeen.

Suomelle puolivälieriin pääseminen on yleensä ollut jokseenkin minimi ja se on myös saavutettu. Granlundilta kysyttiin, onko tunne nyt ollut jollain tapaa erilainen ja onko joukkueen sisällä vilkuiltu lohkon tilannetta.

– En tiedä, onko se millään tapaa erilainen. Kaikki pelit koitetaan ottaa tärkeinä peleinä. Ehkä se on enemmän ulkopuolista, että sitä [tilannetta] mietitään vähän enemmän. Meillä on kaikki täysin omissa käsissä, Granlund sanoi.

– Vaikea sanoa, mitä kukakin tekee. Varmaan kaikki ovat tietoisia, missä mennään.

Suomen ja Tanskan välinen ottelu pelataan tänään maanantaina kello 21.20 alkaen.

Jaakko Perttilä
X: @JaakkoPerttila

LUE MYÖS