Viime kesän ykkösvaraus Connor Bedard, 18, pelasi vakuuttavan debyyttikauden NHL:ssä. Hän iski Chicago Blackhawksin paidassa 68 otteluun tehopisteet 22+39=61 ja oli joukkueensa paras pistemies. Bedard on jatkanut vahvaa menoaan myös MM-kisoissa, jossa hän on viimeistellyt Kanadan paidassa kolmeen otteluun pisteet 5+1.

MTV:n asiantuntijat Olli Jokinen ja Karri Kivi hehkuttivat Bedardia MM-studiossa. He ylistivät Bedardin laukausta, pelin rytmittämistä sekä pelaamista ahtaissa tiloissa. Kehityskohdaksi he nostivat puolestaan kokonaisvaltaisen pelaamisen, minkä yhteydessä esiin nousi myös Bedardin tehotilasto -44 viime kaudelta.

Bedardin tehotilastoa tarkasteltaessa täytyy kuitenkin muistaa, että Blackhawksin joukkue oli viime kaudella yksi NHL:n surkeimmista. Se sijoittui toiseksi viimeiseksi. Seura onkin tällä hetkellä vahvasti uudelleenrakennusvaiheessa, minkä myötä Jokinen heittikin ilmoille mielenkiintoisen ajatuksen.

– Sen takia on aika mielenkiintoinen varaustilaisuus tulossa. Omien tietojeni mukaan tästä varaustilaisuudesta etsitään Bedardille tutkaparia. Jollain tapaa se (Konsta) Helenius kuulostaisi ja näyttäisi aika hyvältä Chicagon paidassa, Jokinen pohti MTV:n studiossa.

Leijonien MM-joukkueessa mukana oleva Helenius, 18, varataan NHL:ään ykköskierroksella tulevana kesänä.

LUE MYÖS